13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetLeBron James, „regele“ NBA! A devenit cel mai bun marcator din istorie după 38 de puncte cu Oklahoma

LeBron James, „regele“ NBA! A devenit cel mai bun marcator din istorie după 38 de puncte cu Oklahoma

LeBron James (38 de ani) e cel mai bun marcator din istoria NBA! Starul lui Los Angeles Lakers l-a depășit în această dimineață pe legendarul Kareem Abdul-Jabbar (75 de ani), care se afla în fruntea ierarhiei de când noul deținător al recordului nu era încă născut.

LeBron James avea nevoie de 36 de puncte pentru a-l depăși pe Kareem. A marcat 38 în confruntarea cu Oklahoma City şi astfel a scris o nouă pagină de istorie în NBA. Mai exact, Westbrook i-a lăsat mingea lui LeBron, care era cu spatele la adversar. Şi-a făcut loc, s-a rotește, a urmat fadeaway-ul, iar mingea nu a ezitat să intre în coş: 38.388!

Peste 19.000 de oameni au fost prezenţi la meciul ce avea să scrie istorie, din nou, în NBA. În momentul în care LeBron a marcat coşul „de aur“, jocul a fost întrerupt pentru minute în şir, iar cei prezenţi la jos l-au ovaţionat la scenă deschisă. De asemenea, zeci de camere de filmat au pătruns pe parchet, precum şi mama jucătorului şi familia, felicitându-l pentru cea mai mare reuşită a sa.

Emoţii până la lacrimi

LeBron şi-a stăpânit cu greu emoțiile și au apărut chiar şi primele lacrimi. Aplauzele nu au încetat să se oprească, iar fanii au savurat din plin momentul. În momentele ce au urmat, Kareem i-a pasat simbolic mingea, semn că ștafeta a trecut mai departe.

„Vreau să le mulțumesc fanilor Lakers, sunteți unici. Să pot fi în prezența unei legende cum este Kareem înseamnă foarte mult pentru mine. Pentru frumoasa mea soție, pentru fata mea, pentru băieții mei, prietenii mei, familia mea, mama mea, pentru toți cei care au fost alături de mine pe acest drum în ultimii 20 de ani. Vreau să vă mulțumesc, pentru că nu aș fi eu fără voi. Ajutorul, pasiunea și sacrificiile voastre m-au ajutat să ajung în acest punct“, a spus starul NBA, citat de Gsp.

Lakers, care nu traversează cea mai bună formă, a pierdut totuşi meciul cu Thunder, scor 133-130. Los Angeles ocupă locul 13 în Conferința de Vest (din totalul de 15), cu 25 de victorii și 30 de înfrângeri şi tremură pentru prezenţa în play-off.

Citeşte şi: România, a 27-a echipă în clasamentul Davis Cup

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS