21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetFIBA / SCMU Craiova, prestație onorabilă cu Cholet Basket

FIBA / SCMU Craiova, prestație onorabilă cu Cholet Basket

SCMU Craiova a avut o prestație onorabilă miercuri seară, în fața formației Cholet Basket (Franța), în etapa a 5-a din grupele principale II ale FIBA Europe Cup. Fără a mai avea vreo șansă la calificarea în sferturi, alb-albaștrii au jucat relaxat și au încercat să țină pasul cu unul dintre „coloșii“ din Franța, la final cedând la doar șapte puncte, scor 64-71.

Trupa lui Stepanovski a început perfect jocul, iar punctele s-au adunat pe tabelă în contul Craiovei. Topias Palmi a fost în zi de shot și a strâns nu mai puțin de 14 puncte doar în primele 10 minute de joc. Watson a condus bine echipa din teren, dar și oaspeții s-au ținut tare, ceea ce a făcut ca scorul să fie 25-10 la finele actului întâi. Imediat de la reluare, parcă totul s-a stins în jocul alb-albaștrilor, iar nimic nu a mai ieșit conform planurilor. Atacul nu a funcționat în mare parte, în timp ce oaspeții au punctat ori de câte ori au avut ocazia. A fost 19-7 pe sfert în favoarea lui Cholet și 39-32 la pauza mare.

Mai energici după pauză, dar insuficient

Pauza le-a priit baschetbaliștilor craioveni, care au încercat să reducă din handicap și să reintre în meci chiar din sfertul trei. Oltenii s-au apropiat la doar patru lungimi cu 10 minute înainte de final, dar nu au făcut față în ultimele minute din joc. S-a încheiat 71-64 pentru Cholet, care avansează în sferturile FIBA Europe Cup. De partea cealaltă, SCMU Craiova se poate mândri cu prezența în primele 16 echipe din competiție.

Liderii formației învingătoare au fost Perry Ellis (11 puncte), Darel Poirier (11 puncte), Dominic Artis (10 puncte) și TJ Campbell (10 puncte). De la SCMU Craiova s-au remarcat Topias Palmi, cu 23 de puncte și Giordan Watson, cu 13 puncte.

În urma acestui eșec, alb-albaștrii au ajuns la cinci înfrângeri în această grupă și mai au un singur meci de disputat, cu Chemnitz, săptămâna viitoare.

Citește și: Insuficienţi banii şi la „handbal! Din, nemulţumit total de suma primită de la MTS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS