11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRuse şi Cadanţu continuă aventura la Australian Open! Bara a pierdut dramatic

Ruse şi Cadanţu continuă aventura la Australian Open! Bara a pierdut dramatic

Gabriela Ruse și Alexandra Cadanțu-Ignatik merg mai departe în calificările de la Australian Open 2023. Sportivele noastre sunt la două partide distanță de calificarea pe tabloul principal al marii competiţii de la Antipozi.

Gabriela Ruse a trecut de Seone Mendez, beneficiară a unui wildcard, mult mai greu decât ar fi indicat calculele hârtiei. Românca a început perfect partida și a cedat doar un game în primul set, dar în manșa secundă favorita gazdelor a revenit și a împins confruntarea în decisiv, după un 6-3. Ruse s-a adunat și a fost sportiva mai lucidă în setul 3, astfel că s-a impus în cele din urmă tot cu 6-1.

În turul următor al calificărilor, Gabi o va întâlni pe învingătoarea din duelul Anderson – Janicijevic. Ruse, care a fost prezentă anul trecut pe tabloul principal al tuturor celor 4 turnee de Grand Slam, îşi doreşte să își egaleze performanța din 2022, când a trecut de primul tur la Australian Open. Atunci, ea o elimina în primul meci pe italianca Paolini.

A doua victorie a zilei pentru România a fost adusă de Alexandra Cadanțu-Ignatik. Locul 177 WTA, sportiva noastră nu i-a dat vreo șansă franțuzoaicei Monnet, de care a trecut cu 6-2, 6-0, după o oră și 20 de minute. În turul următor, sportiva de 32 de ani o va întâlni pe Eva Lys (Germania, 127 WTA), informează Eurosport.

Cadanțu-Ignatik nu s-a mai calificat pe tabloul principal la un Grand Slam din 2014, an în care bifa și cea mai bună clasare din carieră (59 WTA). Ea nu a trecut niciodată de primul tur la Antipozi, dar a fost prezentă pe tabloul principal în 3 rânduri (2012, 2013, 2014).

Bara a pierdut la „mustaţă“

Irina Bara a ratat dramatic în calificările de la Australian Open, după un meci interzis cardiacilor, în fața lui Leolia Jeanjean, cap de serie numărul 9, scor 6-7, 6-1, 6-7(7).

Primul set a fost unul disputat, s-a mers din aproape în aproape, până când Bara a izbutit un break. Franţuzoaica a recuperat pe parcurs break-ul pierdut în primul set și a împins manșa la tie-break, acolo unde s-a şi impus la 5. Sportiva noastră s-a adunat și nu i-a mai dat vreo șansă adversarei în actul secund, pe care şi l-a adjudecat categoric la 1.

Deși părea că a făcut suficient pentru câștigarea partidei, distanțându-se la 5-1 în setul 3, Bara s-a relaxat prematur, permițându-i sportivei din Hexagon să revină la 5-5. La 6-5, Irina a servit pentru meci, dar franțuzoaica a reușit din nou să revină, iar meciul a intrat într-un super-tie-break. Acolo, însă, Irina a cedat lupta şi a pierdut dramatic calificarea în turul următor de la AO.

Citeşte şi: Încep emoţiile calificărilor! Cinci români luptă pentru prezenţa pe tabloul principal de la AO

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS