20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis2022, un an fantastic pentru Ana Bogdan

2022, un an fantastic pentru Ana Bogdan

Ana Bogdan este jucătoarea din România cu cel mai important progres înregistrat în 2022, iar sezonul 2023 promite performanțe noi. 

Ana Bogdan a încheiat anul 2021 în afara primei sute de jucătoare din circuitul WTA, iar până la clasarea-record din 2018, când a ajuns număr 59 WTA, părea că e o distanţă greu de realizat. Totul s-a comprimat, însă, în a doua parte a anului, deoarece Ana a regăsit plăcerea jocului de tenis. 

„Numerele nu mai există. În momentul în care am spart din nou acea barieră în Top 100 și tot câștigam, câștigam, era atâta bucurie în joc, că dădeam cu atâta poftă în minge, cum voiam eu, unde voiam eu, cât de tare voiam eu. Jucam liber, simțeam că am libertate de a crea și de a mă exprima pe teren. 

Dar cum am ajuns acolo? Păi, pentru că la fiecare meci în parte, pentru mine era o bucurie să joc. În fiecare meci, nu mă interesa rezultatul, mă interesa să joc cu poftă, să dau în minge 100% și să știu că joc pentru mine, să-mi placă mie ce fac acolo,” și-a explicat Ana Bogdan progresul, într-un interviu acordat pentru Treizecizero

Cu 38 de victorii, dintr-un total de 55 de meciuri jucate în 2022, Ana Bogdan (30 de ani, 56 WTA) a ratat de puțin top 50 WTA, dar are motive suficiente pentru a spera la depășirea locului 46 WTA, atins în premieră în octombrie.

Citeşte şi: WTA a publicat ultimul clasament pe 2022! Simona Halep, în continuare pe un loc bun

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS