19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / SCMU Craiova se deplasează la Istanbul să scrie istorie

Volei (m) / SCMU Craiova se deplasează la Istanbul să scrie istorie

Reîncep emoțiile pentru echipa masculină de volei a Craiovei. SCMU a pornit astăzi spre Istanbul, acolo unde miercuri, de la ora 18.00, se va duela cu „gigantul“ Fenerbahce, în returul 16-imilor de finală din CEV Cup. În primul joc dintre cele două formații, trupa lui Dan Pascu a produs surpriza competiției, după ce a câștigat în Bănie cu scorul de 3-1. Astfel, înaintea meciului doi, alb-albaștrii pornesc drept favoriți, dar asta nu înseamnă că este rezolvată și calificarea.

După partida magică din tur cu gruparea turcă, câștigată cu scorul de 3-1, SCMU Craiova a jucat, sâmbătă, și în campionatul Diviziei A1. Cu gândul mai mult la disputa de miercuri, craiovenii nu au forțat mai mult decât era nevoie cu Unirea Dej, dar tot au câștigat clar, cu 3-0. Moralul echipei este unul la cote maxime în aceste momente, mai ales că în Divizia A1 se află pe prima poziție, iar în Europa tocmai ce s-a înregistrat un rezultat istoric.

Pascu: „Meciul de la Istanbul va fi cu totul altfel“

Dan Pascu, antrenorul echipei SCMU Craiova, a prefațat, pe scurt, duelul retur cu Fenerbahce și este convins că adversarii se vor prezenta cu totul altfel în fața propriilor fani. Totodată, acesta le-a făcut și o promisiune fanilor.

„La Istanbul să fiţi convinşi că meciul va fi cu totul altfel. Ei se vor pregăti foarte bine, vor pregăti tactic bine meciul, pentru că acum ne cunosc deja. Îşi vor face o strategie pentru a ne învinge, dar mergem acolo să facem un meci mare şi să ne calificăm. Suntem obligați să ne facem datoria meci de meci, fie el european, fie de campionat. Sunt convins că băieții se vor mobiliza la maximum la meciul din Turcia și vă promit tuturor că vom face tot posibilul să obținem un rezultat bun. Dar, ca să reușim asta, trebuie să jucăm bine, pentru că rezultatele excelente vin doar în urma unui joc pe măsură“, a declarat Dan Pascu.

Meciul de la Istanbul va fi unul extrem de complicat, iar de acest lucru este convins și Ștefan Lupu. Jucătorul oltean a spus și ce obiective are Craiova în duelul de miercuri.

„Urmează o luptă intensă la Fenerbahce. Ei vor fi cu toate „tunurile“ puse pe noi, ne așteptăm la asta clar. Noi mergem acolo motivați și avem de îndeplinit unul din cele două obiective: ori să câștigăm două seturi, ori pe cel de „aur“. Sper să nu ajungem în situația de a fi nevoie să luptăm pentru un set decisiv și să ne calificăm mult mai rapid“, a spus și Ștefan Lupu.

Citește și: Super victorie! Handbaliștii Universității au învins clar Oradea, în Bănie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS