25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRugby / Uruguay s-a impus în amicalul cu România și a câștigat Cupa Santander

Rugby / Uruguay s-a impus în amicalul cu România și a câștigat Cupa Santander

Naţionala de rugby a României a fost învinsă cu scorul de 16-21 (13-6) de reprezentativa Uruguay, duminică, într-un meci-test disputat pe Stadionul Naţional de Rugby „Arcul de Triumf” din Bucureşti. Astfel, oaspeții și-au adjudecat şi Cupa Santander, trofeu pus la dispoziţie în meciurile directe ale celor două echipe.

Tricolorii au pierdut partida în ultimele secunde, deşi per ansamblu au dominat şi au făcut mai puţine greşeli decât adversarii lor. Scorul a fost deschis în minutul 7 de Vlăduţ Popa, care a transformat o lovitură de pedeapsă, dar după doar 5 minute, prin acelaşi procedeu, oaspeţii au egalat. Vlăduţ Popa a adus România în avantaj, în minutul 18, când a fructificat o nouă lovitură de pedeapsă, pentru ca uruguayenii să restabilească echilibrul pe tabela de marcaj în minutul 20.

Finalul primei părţi a meciului a aparţinut tricolorilor. În minutul 26, Cristi Chirică a izbutit primul eseu al partidei, transformat de Vlăduţ Popa, iar scorul pauzei a fost 13-6 pentru România.

Oaspeții, decisivi pe final

În mitanul secund, meciul a fost unul echilibrat până la jumătatea reprizei, cu faze de atac în ambele direcţii, însă cei care au pus puncte pe tabelă au fost oaspeţii, în minutul 58, scrie Agerpres. În minutul 76, Daniel Plai a irosit o lovitură de pedeapsă, însă doar după 3 minute, „Stejarii” au obţinut o nouă lovitură, de data asta concretizată de Vlăduţ Popa, şi au revenit la conducere, 16-14.

Ultimul minut al partidei a fost însă cel decisiv, oaspeţii recuperând balonul imediat după repunerea în joc, iar faza de atac prelungit s-a finalizat cu eseul izbutit tot de Amaya şi transformat de Berchesi. Scorul final a fost 21-16 pentru Uruguay.

Ambele naţionale sunt calificate la CM 2023 din Franţa, Uruguay făcând parte din Grupa A, alături de Noua Zeelandă, Franţa, Italia şi Namibia, iar România din Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoţia şi Tonga.

Naţionala României va disputa ultimul meci-test al toamnei contra Samoa, pe 19 noiembrie, la Bucureşti, după ce, sâmbăta trecută, a învins Chile cu 30-23.

Citește și: David Popovici, învingător în proba de 400 m de la CN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS