16.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalAm sperat până la final! România a luptat eroic cu Olanda în primul meci de la EURO

Am sperat până la final! România a luptat eroic cu Olanda în primul meci de la EURO

Naționala feminină a României a produs un handbal foarte bun la debutul la EURO, chiar și cu problemele de lot deja cunoscute. Sâmbătă seară, la Skopje, tricolorele au cedat la un singur gol diferență disputa cu Olanda, scor 29-28, iar frustrarea de la finalul disputei nu o putem simți mai bine decât sportivele lui Pera. România a luptat cât de mult a avut șansa, a marcat ori de câte ori a avut ocazia, dar rezultatul este unul deloc satisfăcător

Startul României la cel de-al 14-lea Campionat European, din 15 ediții posibile, nu a fost deloc ușor. În calea elevelor lui Florentin Pera a ieșit naționala Țărilor de Jos, campioana mondială din 2019. Batavele ne-au luat tare, iar după 9 minute aveau deja 3 lungimi avans, scor 6-3, notează Gsp. După un sfert de oră, România se regăsea în avantaj. Prima eliminare din tabăra „tricoloră”, venită în minutul 20, a întors din nou cursul jocului. Dumanska s-a lovit de bară și nu a mai putut intra, iar România s-a recunoscut condusă la pauză, scor 12-14.

Revenire spectaculoasă, dar insuficientă

În partea secundă, de la 16-16, echilibrul s-a rupt. Fără idei în multe momente, cu Seraficeanu și Tănăsie ratând din poziții bune din extremă, scorul a căpătat proporții. Chiar și așa, fetele noastre nu au renunțat la visul unei victorii uriașe. Ciucă a scos mingi grele, Alexandra Badea și Dindiligan au punctat când trebuia, iar România a venit la un singur gol cu 10 minute înainte de final, 24-23. Fetele noastre și-au depășit condiția, având în vedere problemele de lot, dar nu au rezistat cu defensiva până la final. Ambele formații au marcat pe poziționale, iar Olanda a avut satisfacția finală, învingând la limită, scor 29-28.

Pentru echipa noastră urmează meciurile cu Franța și Macedonia de Nord.

Citește și: Volei (m) / SCMU Craiova a pierdut un set, dar a luat toate punctele cu Baia Mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS