17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Mario Miuţescu (CSM Craiova) este vicecampion naţional la cadeţi

Box / Mario Miuţescu (CSM Craiova) este vicecampion naţional la cadeţi

În perioada 24-30 octombrie, la Craiova, a avut loc CN de box la nivel de cadeţi. La competiţie au participat 227 de sportivi de la 72 de cluburi, fiind una dintre cele mai numeroase participări din ultimii 15 ani. Au fost chiar şi 20 de sportivi la o categorie.

Clubul CSM Craiova a fost reprezentat şi de maestrul Constantin Cucu, care a avut în concurs nu mai puţin de 10 sportivi. Mulţi dintre pugilişti au fost prezenţi pentru a vedea ce înseamnă cu adevărat o asemenea competiţie şi pentru a prinde curaj pentru viitor. La final, unica medalie a fost obţinută de Mario Miuţescu (argint, cat. 90 kg) după o finală craioveană.

Miuţescu l-a surprins chiar şi pe maestrul Cucu

Constantin Cucu, antrenorul sportivului medaliat cu argint, a vorbit cu GdS despre ce s-a întâmplat, mai exact, la acest Campionat Naţional şi a mărturisit că a rămas surprins de evoluţia lui Miuţescu.

„Am participat cu 10 sportivi, dar am reuşit să obţin doar o medalie. Cei la care mă aşteptam să performeze au avut schimbată categoria, astfel că s-au complicat lucrurile. De exemplu, Gabriel Florea, cel care în primăvară a luat argint la 44 kg, acum a concurat la 50 kg. A pierdut într-un meci strâns cu un sportiv care avea să ajungă campionul României. Un alt pugilist de la care mă aşteptam să ia medalie a pierdut la 75 kg în faţa unui alt sportiv care a ieşit campion. Ceilalţi au făcut parte din lot pentru a vedea ce înseamnă o asemenea competiţie, să prindă încredere, curaj, să se dezvolte şi să prindă experienţă.

Surpriza plăcută pentru mine a fost Mario Cătălin Miuţescu, cel care a luat argintul la categoria 90 kg. A ajuns în finală, a boxat împotriva unui alt sportiv al clubului nostru, dar pregătit de maestrul Sîrba. Acesta a avut mai multă experienţă, este mai rutinat, deci nu prea avea cum să nu câştige. Al meu a fost surpriza competiţiei şi mă bucur că a ajuns până în acel moment, pentru că ştim ce mai avem de făcut pentru viitor. Şi pe mine m-a surprins plăcut, mai ales că a şi prins un culoar destul de favorabil“, a spus Constantin Cucu.

Mulţumit de organizare

Constantin Cucu a ţinut să le mulţumească tuturor celor care i-au fost alături în ultima perioadă şi care au pus umărul la organizarea acestui Campionat Naţional.

„Una peste alta, organizarea a fost excelentă din spusele tuturor colegilor din sală. Şi cei de la Federaţie şi de la Colegiul Central de Arbitri au fost impresionaţi de ceea ce am realizat la Craiova. Au fost prezenţi şi noul antrenor federal, Alexandru Scarlat, preşedintele Colegiul Central de Arbitri, domnul Gabriel Cernea, precum şi preşedintele FRBox, Vasile Cîtea. Îi mulţumesc pe această cale conducerii Şcolii Gimnaziale Nr. 2 Craiova, care m-a sprijinit cu spaţiul de desfăşurare a acestei activităţi. De asemenea, le mulţumesc şi celor de la RAADPFL că ne-au pus ringul la dispoziţie, dar şi clubului CSM Craiova, care este alături de mine necondiţionat“, a completat antrenorul de la CSM Craiova.

Citeşte şi: Box / CSM Craiova, medaliată de trei ori la CN de cadeţi! Alex Popa a luat aurul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS