19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia a cedat în amicalul cu Ungaria! Veşti bune de la Crina Pintea

România a cedat în amicalul cu Ungaria! Veşti bune de la Crina Pintea

​Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă sâmbătă, la Tatabanya, de reprezentativa Ungariei, scor 33-28 (15-17), în primul meci amical din cele două programate înaintea debutului la Campionatul European de luna viitoare. Acesta a fost meciul 100 dintre Ungaria şi România. La capitolul victorii, Ungaria conduce cu 57-34 (au fost și nouă remize în competiţiile oficiale sau în partide amicale).

Marcatoarele României au fost Grozav 11 goluri, Bazaliu 4, Pristăviţa 3, Ostase 3, Neagu 3, Seraficeanu 3, Ţîrle 1, iar pentru Ungaria s-a remarcat Klujber 9 reuşite.

Tricolorele vor disputa al doilea amical cu Germania, tot la Tatabanya, în 2 noiembrie.

Pintea s-a refăcut şi e gata de EURO!

Una dintre veştile bune primite de selecţionerul Pera este că pivotul de la CSM, Crina Pintea, revine după o problemă la șold şi va putea participa la Euro. De asemenea, lotului i s-a alăturat marți și Sorina Grozav, care a fost răcită. Absentă în cantonamentul de la munte din cauza unor dureri la șold, pivotul României a urmat un tratament pentru recuperare și a anunțat că se simte mai bine.

„Sunt mulțumit de cum au răspuns toate jucătoarele în pregătire, de modul cum s-au implicat și de atmosfera pozitivă din cadrul lotului. Ponderea cea mai mare în antrenamente au avut-o factorii de pregătire teoretici și tehnico-tactici. Consider că ne-am îndeplinit obiectivele de pregătire și fetele și-au îmbunătățit performanțele de la zi la zi“, a spus Florentin Pera, pentru Gsp.

România va juca la EURO în grupa de la Skopje, cu Franța, Olanda și Macedonia de Nord, iar primele trei clasate merg mai departe în grupele principale. Turneul final se va disputa între 4-20 noiembrie în trei țări: Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. România va debuta la EURO sâmbătă, 5 noiembrie, de la ora 21.30, împotriva Olandei. 

Citeşte şi: Baschet / SCMU Craiova a tremurat serios pentru victoria cu Miercurea Ciuc

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS