14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRed Bull, campioană la constructori în F1! Verstappen l-a egalat pe Schumacher

Red Bull, campioană la constructori în F1! Verstappen l-a egalat pe Schumacher

Max Verstappen a obținut victoria în Statele Unite, astfel că Red Bull a luat titlul la constructori în Formula 1. Olandezul a dominat clar acest sezon, din moment ce a bifat în Statele Unite succesul cu numărul 13. Pe poziţia secundă a venit britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), fost campion mondial, iar monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a încheiat podiumul.

Succesul a fost unul special pentru Max Verstappen, care a recunoscut că finalul de săptămână a fost dificil pentru cei de la Red Bull. Olandezul i-a dedicat succesul lui Dietrich Mateschitz. Cofondatorul Red Bull și unul dintre cei mai bogați oameni din lume a murit la vârsta de 78 de ani.

În cursa din Statele Unite, Verstappen i-a egalat pe Michael Schumacher și Sebastian Vettel, singurii piloți cu 13 curse câștigate într-un singur sezon.

Următorul Mare Premiu de Formula 1 este programat în Mexic, în perioada 28 octombrie-30 octombrie. Sezonul se va încheia la Abu Dhabi, acolo unde Max Verstappen și Lewis Hamilton au dus o bătălie pe „muchie de cuțit” anul trecut, olandezul reușind atunci să câștige primul titlu mondial în Formula 1.

În clasamentul general al piloților, Verstappen este urmat de Leclerc și Perez.

Citeşte şi: Darren Cahill: „Nu există nicio șansă ca Simona să ia o substanță interzisă în mod intenționat!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS