14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalHandbal (f) / Echipele româneşti mai au un pas mare până la grupele EHF

Handbal (f) / Echipele româneşti mai au un pas mare până la grupele EHF

Preliminariile Cupei EHF se desfăşoară în această perioadă, iar România are cel puţin două reprezentante calificate în turul al treilea. SCM Râmnicu Vâlcea, CS Măgura Cisnădie şi eventual SCM Gloria Buzău şi-au aflat adversarele din acest tur preliminar al EHF European League, marţi, în urma unei trageri la sorţi efectuate la Viena.

SCM Râmnicu Vâlcea, singura formaţie din Oltenia prezentă în competiţie, va înfrunta echipa suedeză H 65 Hoors HK. Formaţia vâlceană nu a mai disputat niciun meci în această ediţie a Cupei EHF, fiind calificată direct în turul al treilea, ultimul înainte de grupe. În campionat, Vâlcea nu se simte foarte confortabil, fiind, după şase etape disputate, pe locul al 5-lea, cu 10 puncte. În ultimele runde, fosta campioană a României a cedat şi în faţa puternicei echipe CSM Bucureşti, dar şi pe terenul liderului Gloria Buzău. În etapa a 7-a, Vâlcea va juca împotriva Rapidului, miercuri seară, de la ora 18.45.

Măgura Cisnădie, cea de-a doua formaţie din România prezentă în turul al treilea din EHF va întâlni formaţia maghiară Siofok KC. Cisnădie se află în faţa unei duble extrem de importante care poate salva startul de sezon, după ce în campionat se află pe un modest loc 11, cu doar 4 puncte.

Situaţie complicată în cazul Buzăului

Gloria Buzău, în cazul în care se va califica la „masa verde”, va avea ca adversară o altă echipă maghiară, Motherson Mosonmagyarovari KC. Gloria Buzău a depus un protest la EHF după dubla cu echipa spaniolă Costa del Sol Malaga, pentru faptul că o jucătoare a formaţiei iberice a evoluat în manşa secundă (şi a marcat un gol), deşi nu era trecută pe foaia oficială de joc. O decizie va fi luată de Tribunalul EHF. Pe teren, Gloria a învins în prima manşă cu 32-31, dar a pierdut la Malaga cu 24-30.

Toate echipele româneşti vor juca prima manşă în deplasare, pe 3/4 decembrie, iar manşa secundă pe teren propriu (10/11 decembrie). Câştigătoarele se vor califica în grupele competiţiei.

SCM Craiova – Gloria, derbiul din weekend

Până la aflarea veştii legate de Cupa EHF, Gloria Buzău va avea un duel tare în campionat, pe terenul imprevizibilei SCM Craiova. Gruparea lui Bogdan Burcea are un start de sezon ezitant, cu rezultate nici bune, dar nici rele şi cu un joc de cele mai multe ori surprinzător. Până în prezent, formaţia olteană se mişcă mult mai bine pe teren propriu, în primele şase etape înregistrând două victorii şi un eşec la limită cu Bistriţa.

Gloria e lider în Liga Florilor, cu şase victorii din tot atâtea posibile, singura înfrângere fiind înregistrată în Spania, la Malaga. Cel mai important succes al Buzăului în acest start de campionat este chiar cel cu Rapid, scor 36-29.

Partida dintre SCM Craiova şi CSM Galaţi este programată duminică, de la ora 15.45, în Sala Polivalentă din Bănie.

Citeşte şi: Handbal (m) / Greu la Sânnicolau! „U“ Craiova se întoarce fără puncte din Banat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS