40.3 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / România a cucerit 15 medalii la Cupa Europeană de la Cluj

Judo / România a cucerit 15 medalii la Cupa Europeană de la Cluj

România a cucerit 15 medalii la Cupă Europeană de judo pentru juniori de la Cluj-Napoca, 5 de aur, 4 de argint şi 6 de bronz. Bilanţul a fost facilitat şi de faptul că la unele categorii doar România a avut reprezentanţi.

Sâmbătă, tricolorii au cucerit două medalii de aur, prin Andrei Anghel (cat. 60 kg) şi Robert Boldiş (cat. 73 kg), şi una de argint, prin Ioan Dzitac (cat. 66 kg).

Duminică, la masculin, Darius Georgescu a câştigat aurul la cat. +100 kg, după ce l-a învins în finală pe polonezul Grzegorz Teresinski.

Doi români s-au clasat pe locul cinci, Vlad Chiţurlea (învins în meciul pentru bronz de sauditul Saud Manaie) şi Vlad Topală (întrecut de austriacul Khangerel Batkhuyag). La cat. 81 kg, David Fodor a pierdut meciul pentru bronz cu ucraineanul Igor Ţurkan.

În limitele cat. 90 kg, doi români au obţinut medalii de bronz, Alexandru Sibişan după meciul cu polonezul Jakub Bogdaniuk şi David Mitran după duelul cu conaţionalul Victor Sandu.

Performanţă şi la feminin

În concursul feminin, la cat. 48 kg s-au aliniat doar trei românce, Giorgia Hagianu terminând pe primul loc, Florina Bădiceanu pe poziţia secundă, iar Laura Bogdan a fost a treia.

La cat. 52 kg au evoluat şase judoka, toate românce, victoria revenind Lucianei Catană, medalia de argint a revenit Dianei Argint, iar bronzul a fost câştigat de Sabina Andrei şi Silvia Pomană.

La cat. 78 kg a câştigat poloneza Aleksandra Turek, podiumul fiind completat de româncele Nicoleta Grigore (argint) şi Ana-Maria Răducan (bronz).

Citeşte şi: Şapte medalii pentru gimnaştii români la Cupa Mondială de la Mersin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS