10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO şansă la performanţă! 30% din banii publici pentru sport vor ajunge la copii

O şansă la performanţă! 30% din banii publici pentru sport vor ajunge la copii

Factorii locali care decid să aloce bani pentru sport vor fi obligaţi prin lege să aloce 30% din suma respectivă și către susținerea financiară a secțiilor de copii și juniori. Cu 274 de voturi pentru, proiectul de lege a trecut de Cameră și merge acum spre promulgare. Anunțul a fost făcut de Tudor Pop, președintele Comisiei pentru Tineret și Sport, membru în Comisia pentru Sănătate și Familie.

Decizia ajută consolidarea bazei de selecție pentru sportul de înaltă performanță, dar și pentru încurajarea sportului amator.

„Odată promulgată legea, la fiecare 100 de lei bugetați pentru a susține activitatea sportivă a seniorilor trebuie puși deoparte 30 de lei și pentru segmentul de vârstă 5-18 ani. Înțelegeți acum de ce sportul românesc nu produce în mod integrat performanță, ci mai degrabă „accidente“ fericite?

Suportul colegilor parlamentari a fost covârșitor. Cu 274 de voturi pentru, proiectul de lege a trecut de Cameră și merge acum spre promulgare. De altfel, toată lumea înțelege că nu ne mai putem fura căciula singuri, lipsind cel mai important segment de investiții: copiii și juniorii”, a scris Tudor Pop pe contul său de Facebook.

Eduard Novak salută decizia

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat marți că proiectul de lege adoptat este binevenit.

„Mă bucur că a fost adoptată această lege, pentru că, dacă e să ne uităm la ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani cu cluburile municipale, vedem că primarii s-au grăbit să înfiinţeze cluburile acestea pentru a putea concura în liga I sau liga a II-a, dar, neavând cunoştinţă în domeniul sportului, nu au investit bani deloc în copii şi juniori.

Aveau echipă de seniori şi absolut nimic la nivel de copii şi juniori, nu au creat secţii speciale. Odată cu această regulă de acordare a 30% din suma pe care o alocă sportului către copii şi juniori, primăriile vor fi obligate să investească şi la nivel de copii şi juniori”, a declarat Novak.

Citeşte şi: Cu Edi, înainte! FRF merge pe aceeaşi linie şi cu promisiuni de Euro 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS