13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBox / Aur la Europene pentru Amalia Niţă! România a mai luat patru medalii de bronz

Box / Aur la Europene pentru Amalia Niţă! România a mai luat patru medalii de bronz

Pugilista română Amalia Niţă a cucerit al doilea său titlu continental consecutiv, marţi, după ce a învins-o pe italianca Amina Golinelli la puncte (5-0), în finala cat. 66 kg, la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia).

Niţă ”şi-a apărat coroana în stil de mare campioană, surclasând-o pe reprezentanta gazdelor într-o manieră categorică.

„Felicitări, Amalia, eşti o mare sportivă, care calcă apăsat pe urmele Lăcrămioarei Perijoc şi Claudiei Nechita, spre obiective olimpice înalte. Felicitări părinţilor tăi, felicitări tuturor antrenorilor care au contribuit de-a lungul anilor la evoluţia ta. Este un succes, mai ales prin maniera în care l-ai obţinut, cu care sportul românesc se mândreşte. Este un succes pe care, cu siguranţă, tu ai capacitatea să-l depăşeşti cu fiecare an!”, a fost transmis preşedintele FRB, Vasile Cîtea.

România a încheiat cu o medalie de aur şi patru medalii de bronz, după ce Daniel Irofte (cat. 50 kg), Alexandru Cărare (cat. 66 kg), Diana Tănăsescu (cat. 70 kg) şi Alexandra Bercea (cat. +80 kg) au pierdut în semifinale.

România a deplasat o delegaţie de 20 pugilişti (7 fete şi 13 băieţi) la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Montesilvano (Italia).

Citeşte şi: Tenis de masă / Naţionala masculină, victorioasă cu Hong Kong, la Mondialele de la Chengdu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS