19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Radiș, după aurul mondial: „Suntem de neoprit şi de neînvins!“

Simona Radiș, după aurul mondial: „Suntem de neoprit şi de neînvins!“

Delegația României s-a întors luni de la Racice, acolo unde a obținut 4 medalii mondiale de aur. Simona Radiș și Ancuța Bodnar au scris o nouă pagină de istorie. Cele două dețin în acest moment titlurile olimpice, mondiale și europene la dublu vâsle. 

Campioanele olimpice, mondiale și europene Simona Radiș (23 de ani) și Ancuța Bodnar (24 de ani) au fost primite luni la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă. 

În prima parte a conferinței de la Salonul Oficial, Elisabeta Lipă, președintele Federației de Canotaj, a comparat-o pe Simona Radiș cu David Popovici: „Cu câţi sportivi ca Simona se poate lăuda România? Simona noastră este un fenomen. Simona Radiş este David Popovici al canotajului, pentru că vorbim tot de apă“.

Comparată cu Popovici și întrebată dacă așteaptă un tratament asemănător din partea premierului, Simona Radiș a spus: „Aștept să ne întâlnim, să vedem. Eu sunt Simona Radiș, îmi păstrez numele! Mai mult decât David Popovici al apei, eu sunt o Radiș Simona a canotajului românesc. Sunt convinsă că toată lumea canotajului mondial știe de mine. Fenomene sunt și continuă să apară. Nu suntem doar noi, ci toți sportivii care reușesc să cucerească medalii!“.

„Mă bucur că mi-am îndeplinit visul

Simona Radiș a vorbit și despre performanța reușită alături de Ancuța Bodnar: „Mi-am dorit mult și mă bucur că mi-am îndeplinit visul. Îmi doresc ca cineva să vină din urmă și să bată aceste rezultate. Așa mă va împinge și pe mine să mă autodepășesc. Trebuie să urmeze și alte medalii. Așa cum lumea ne spune la fiecare campioant internațional, suntem de neoprit şi de neînvins“.

Ancuța Bodnar a împlinit pe 25 septembrie vârsta de 24 de ani, chiar în ziua cursei de aur: „Simona mi-a spus la mulți ani înainte și după cursă. A fost cea mai frumoasă zi de naștere. Am găsit și am avut cu mine bănuțul norocos. Ne-am dorit foarte mult să avem palmares complet, iar acum îl avem”.

Citeşte şi: Zi istorică pentru canotajul românesc! Aur mondial la dublu vâsle și 8+1 feminin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS