21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCanotaj / Echipajul feminin de 8+1, în finală la Mondialele de la Racice

Canotaj / Echipajul feminin de 8+1, în finală la Mondialele de la Racice

Echipajul feminin de opt rame plus cârmaci al României s-a calificat, marţi, direct în finala Campionatelor Mondiale de canotaj de la Racice (Cehia), în timp ce echipajul masculin de 8+1 va trage în recalificări.

În grupa preliminară, care a stabilit culoarele pentru finala din 25 septembrie, ambarcaţiunea de 8+1 a României, compusă din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria Ştefania Petreanu, a ocupat locul cinci (6min17sec39/100), calificându-se în finală alături de SUA, Canada, Olanda, Australia şi China.

În proba masculină de 8+1, echipajul tricolor (Mihăiţă Ţigănescu/Mugurel Semciuc/Florin Arteni/Constantin Adam/Marius Cozmiuc/Sergiu Bejan/Ştefan Berariu/Florin Lehaci/Adrian Munteanu) a ocupat locul secund în prima serie cu 5min32sec93/100, după Marea Britanie (5min31sec29/100), care a obţinut calificarea directă în finală. Barca de 8+1 a României va concura în faza recalificărilor care este prevăzută pe 23 septembrie.

Tot marţi, echipajul românesc de patru vâsle (Elena Logofătu/Cristina Drugă/ Ioana Moroşan/Patricia Cireş) a ocupat locul patru în recalificări (6min30sec56/100), după Noua Zeelandă, Germania şi Polonia, şi a ratat prezenţa în semifinale, urmând să concureze în finala C.

Citeşte şi: Record de curse în viitoarea ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS