5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenisul românesc la putere! Jaqueline Cristian a ridicat trofeul de la „Le Neubourg“

Tenisul românesc la putere! Jaqueline Cristian a ridicat trofeul de la „Le Neubourg“

O revenire pe terenul de tenis cum rar întâlnim! Jaqueline Cristian, aflată pe locul 87 WTA, a cucerit titlul la turneul ITF de la Le Neubourg, Franța, dotat cu premii totale de 80.000 de dolari. Sportiva noastră, în vârstă de 24 de ani, s-a impus în fața belgiencei Magali Kempen, aflată pe locul 327 WTA. Cristian a câștigat cu scorul de 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 33 de minute de joc.

Cristian, principala favorită a turneului, și-a respectat astfel statutul de cap de serie numărul 1 și și-a mai trecut în palmares un succes important. Românca a suferit în luna februarie o accidentare teribilă, care a ținut-o departe de teren timp de mai multe luni.

La Le Neubourg, Jaqueline Cristian a trecut de Kartal, Partaud, Bonaventure, Tan și Kempen, cedând patru seturi. Doar în ultimul act nu a avut nevoie românca de set decisiv pentru a obține victoria.

Datorită succesului înregistrat în Franța, Jaqueline Cristian va înregistra o ascensiune importantă în clasamentul WTA, notează Eurosport. Sportiva noastră a început această săptămână pe locul 87 WTA, însă grație victoriilor foarte bune din Franța, ea se află pe locul 68 în clasamentul LIVE, având 841 de puncte. 

Citește și: Irina cea „Mare“! Begu este campioană la Ţiriac Foundation Trophy

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS