13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIancu Manolache și Narcisa Marcu, marii câștigători de la Autokappa Trophy, ediția IV

Iancu Manolache și Narcisa Marcu, marii câștigători de la Autokappa Trophy, ediția IV

Circuitul Naţional FRT Autokappa Trophy, ed. a IV-a a ajuns la final, iar câștigătorii au avut ocazia să ridice trofeul mult râvnit. Lupta a fost una strânsă atât în finala masculină, cât și în cea feminină, iar de bucuria unui triumf au profitat Iancu Manolache (14) și Narcisa Marcu (U14).

La masculin, Iancu a câștigat cu scorul de 6-3, 6-4 finala cu Rareș Ionescu. Până în ultimul act, Manolache a trecut de Ștefan Enache (7-5, 6-1), Pavel Rotaru (6-0, 6-2), Dragoș Mone (6-3, 7-5) și Rafael Marin (6-2, 7-5).

La feminin, Narcisa s-a impus în finala disputată contra sportivei Ana Ioana Varsa, scor 6-4, 6-3. Victoriile până în marea finală au venit împotriva următoarelor sportive: Raluca Dumitru (6-1, 6-0), Andreea Neacșu (6-2, 6-3), Bianca Mihăilă (5-7, 6-2, 6-2) și Eva Prasacu (6-3, 6-3).

De asemenea, la Autokappa Trophy s-au disputat partide și la dublu. La băieți, Iancu Manolache/Rareș Ionescu au câștigat competiția după 6-2, 5-7, 10-4 cu perechea Vlad Gabriel/Erich Pop. La feminin, Ioana Șandru/Eva Prasacu au triumfat după o victorie muncită, scor 6-4, 5-7, 10-2 cu echipa Ioana Vârșă/Bianca Mihăilă.

Victor Stănică: „Viitorul lor în tenis nu poate fi decât unul strălucitor“

Preşedintele clubului Tenis Club Stănică, Victor Stănică, a vorbit cu GdS la finalul turneului și s-a arătat mândru că astfel de tinere talente și-au expus talentul în „curtea sa“. De asemenea, acesta a anunțat și care vor fi următoarele competiții găzduite de Tenis Club Stănică.

„Autokappa, în colaborare cu Tenis Club Stănică şi Federaţia Română de Tenis, au organizat cea mai importantă competiţie naţională de juniori U14 ani din sud-vestul României, și anume Circuitul Naţional FRT Autokappa Trophy, ed. a IV-a! Cei mai buni tineri sportivi ai ţării au concurat în cele 2 probe de simplu şi dublu ale competiţiei, iar punctele din clasamentul naţional al juniorilor au adus o motivație în plus. La final au câștigat cei mai buni, Iancu Manolache, la masculin și Narcisa Marcu, la feminin. Viitorul lor în tenis nu poate fi decât unul strălucitor. Noi ne-am bucura nespus dacă vom avea ocazia să-i vedem, în viitor, la televizor, participând la o competiție mare și să ne simțim mândri că ne-au trecut pragul. Mulțumesc pe această cale sponsorului Autokappa pentru implicare și pentru că a oferit cele mai mari premii la o asemenea competiție de acest nivel.

În momentul în care respecți jucătorii, le asiguri condiții optime de joc și premii consistente, ei vin de la sine la astfel de concursuri, nu trebuie să mai faci eforturi în a-i aduna. Ei își selectează singuri competițiile la care participă, raportându-se la aceste lucruri. De asemenea, și organizarea și punctele puse în joc contribuie decisiv la decizia sportivilor. Avem un program încărcat. Urmează în weekendul viitor cea mai mare competiție din Oltenia, destinată tenisului amator la dublu, Oltenia Platinum. Apoi, în primul weekend din luna octombrie, vom avea Trofeul Madonna Maria, ed. IV. (juniori U10, U12 ȘI U14)“, a spus preşedintele clubului Tenis Club Stănică, Victor Stănică.

Citește și: Jaqueline Cristian a bifat la „Le Neubourg“ primul succes după șapte luni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS