14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOină / CS Hoina Craiova a câştigat cele mai importante 4 titluri naţionale

Oină / CS Hoina Craiova a câştigat cele mai importante 4 titluri naţionale

Cele mai importante 4 titluri naţionale de juniori la oină (U18 şi U16, pe iarbă şi pe plajă) au fost câştigate de CS Hoina Craiova. Clubul are în componenţă copii din localitatea Giurgiţa, acolo unde sportul naţional al românilor este foarte iubit.

Remarcabilă este maniera în care au fost obţinute aceste rezultate, pe parcursul celor 4 competiţii (desfăşurate la Cumpăna şi Eforie Nord, jud. Constanţa, în perioada 10-14 august 2022). CS Hoina Craiova a câştigat toate cele 19 meciuri disputate în compania celor mai valoroase echipe din ţară, având un punctaveraj total de 271 – 129.

Sportivii care au reuşit să aducă aceste performanţe extraordinare pentru CS Hoina Craiova sunt: Văduva Răzvan, Ciuciună Cristi, Mȋrşeanu Ionuţ, Văduva Vlad, Bogheanu Robert, Văduva Daniel, Radu Bogdan, Zamăneagră Florin, Bogheanu Daniel, Iovan Răzvan, Radu Nelu, Zamăneagră Luca, Durac Mădălin, Căldăraru Mădălin şi Mîrşanu Yanis. Antrenorul acestora este Cosmin Drăghici, iar colaborator Marin Neguţ-Dumitru.

„Toate aceste rezultate deosebite nu ar fi fost posibile fără sprijinul financiar al Primăriei Comunei Giurgiţa (primar Bonea Viky) pentru care le mulţumim. Deşi aceşti copii alcătuiesc în momentul de faţă cea mai valoroasă echipă de juniori din ţară, fapt recunoscut de adversari şi de mari jucători de oină care au văzut meciurile, participarea lor la competiţii este mereu pusă sub semnul întrebării din cauza puţinelor resurse financiare care ajung în lumea oinei. Performanţele de anul acesta sunt o continuare a celor obţinute anii trecuţi, copiii din Giurgiţa ajungând deja la 15 titluri naţionale, fapt cu care nu se pot mândri multe echipe de-a lungul istoriei oinei de peste 120 de ani“, a spus Cosmin Drăghici, antrenorul sportivilor.

Citeşte şi: Ana Bogdan continuă la US Open, la dublu. Niculescu şi Ruse, eliminate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS