20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDavid Popovici ne face din nou fericiţi! Românul e campion mondial la 200 m liber

David Popovici ne face din nou fericiţi! Românul e campion mondial la 200 m liber

David Popovici a obținut o nouă performanță importantă, reușind să se impună și la proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de de juniori. La Lima, în Peru, înotătorul de 17 ani a plecat ca marele favorit în finala la care este campion mondial și nu a dezamăgit nici de această dată.

În ultimul act, românul a plecat ca din tun și a încheiat cele patru lungimi de bazin primul, cu timpul de 1:46.18. Podiumul a fost completat de Daniel Meszaros, care a oprit cronometrul după două secunde și 80 de sutimi, și de Filippo Bertoni, care a înregistrat un timp de 1:49,05.

Aceasta este cea de-a doua medalie de aur pe care românul o câștigă în cadrul Mondialului de juniori de la Lima, după cea câștigată alături de ștafeta României la 4×100 de metri liber, din care au mai făcut parte și Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu.

Imediat după ce a ieșit din bazin, românul a făcut și primele declarații.

Mă distrez, publicul mă ajută mult, cu siguranță. A fost o cursă destul de bună, sunt fericit și e totul bine”, a declarat Popovici.

La Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima, pentru David Popovici urmează două zile de pauză. Românul va reveni în bazin sâmbătă, de la ora 17:30, ora României, pentru calificările în proba de 100 de metri liber.

Citeşte şi: CSU Craiova, 24 de medalii la Campionatele Sud Est Europene şi cele naţionale de Orientare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS