21.2 C
Craiova
miercuri, 28 septembrie, 2022
Știri de ultima orăSportCanoe / Cătălin Chirilă: „Sincer vorbind, nu mă aşteptam chiar la aur!“

Canoe / Cătălin Chirilă: „Sincer vorbind, nu mă aşteptam chiar la aur!“

Sportivul român Cătălin Chirilă a declarat că medalia de aur obţinută duminică la Campionatele Mondiale de la Halifax îi dă speranţe foarte mari pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.

După ce a încheiat parteneriatul la canoe dublu cu Victor Mihalachi, care s-a retras, cu un loc cinci la JO de la Tokyo la 1.000 m, Chirilă s-a pregătit exclusiv pentru proba de simplu din toamna trecută şi a reuşit într-un timp foarte scurt să se aşeze la masa marilor campioni în proba de 1.000 m, precum brazilianul Isaquias Santos, campionul olimpic de la Tokyo şi multiplu campion mondial, şi cehul Martin Fuksa, cu cinci medalii de argint la Mondiale pe această distanţă, precum şi trei titluri europene.

„Când am plecat către Canada, mi-am spus un singur lucru, am dorit să fac spectacol. Ştiam că sunt nou printre ei, unora dintre adversari le-am atras atenţia, le-am câştigat interesul, unii poate m-au subestimat şi eu îmi doream să fac spectacol. Ştiam că acum la început pot face o figură frumoasă. Dar sincer vorbind, nu mă aşteptam chiar la aur. Îmi doream medalii, pentru că la Cupa Mondială am concurat cu aceiaşi sportivi şi am văzut că se poate. Nimeni nu este de neînvins până la urmă şi se poate câştiga cea mai strălucitoare medalie, cum s-a văzut. Cred că abia mâine o să realizez exact ce am făcut. Dar sentimentul, întâiul sentiment, cum am coborât din barcă, a fost formidabil. Pur şi simplu gândul că sunt campion mondial îmi dă speranţe foarte mari pentru Jocurile Olimpice de la Paris”, a declarat Cătălin Chirilă, pentru Agerpres.

„Nu am fost epuizat 100% la finalul cursei

Chirilă a simţit că are în permanenţă cursa în control, şi-a gestionat inteligent efortul şi a mai păstrat ceva în rezervor în cazul în care ar fi fost nevoie pentru finiş.

„Sincer, gândul că am câştigat a fost dinainte să trec linia de sosire. Practic nu am fost epuizat 100% la finalul cursei şi la ultimele balize, conştientizam că sunt primul şi nimeni nu mă mai poate ajunge. A fost un sentiment foarte plăcut. Practic am trăit cursa de la un cap la celălalt fără să mă epuizez 100%, să pic clar pe ponton, cum o făceam de regulă. Am simţit că am controlat cursa încă de la început, chiar dacă pe cameră, pentru telespectatori, s-a văzut că eram în spate, eu de fapt m-am ţinut de tactica pe care am abordat-o şi în serie şi a fost reuşită la final.

La 1.000 m, pur şi simplu am încercat să ating o distanţă cât mai lungă, fără să epuizez prea multe resurse, pentru a putea să măresc finişul în cazul în care exista vreun adversar care să fie acolo aproape, să fim la bătaie, şi să am un avantaj. Am fost foarte relaxat în prima parte şi am încercat să manageriez cumva resursele pentru a putea evalua cât mai bine pe a doua parte“, a completat Chirilă.

Peste doar zece zile de la Mondiale, Cătălin Chirilă va lua startul într-o altă competiţie importantă, Europenele de la Munchen (18-21 august), competiţie în care tulceanul nu îşi poate stabili un obiectiv mai prejos ca la Halifax

Citeşte şi: Canoe / Cătălin Chirilă a reuşit marea performanţă! Românul, campion la 1.000 m la CM

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS