14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDavid Ionel a obţinut victoria carierei cu Borna Coric, la Concord Iaşi Open

David Ionel a obţinut victoria carierei cu Borna Coric, la Concord Iaşi Open

Tânărul tenisman Nicholas David Ionel l-a învins pe cunoscutul jucător croat Borna Coric, cu 6-4, 6-2, luni, în prima rundă a turneului Concord Iaşi Open. Astfel, românul a bifat cel mai important succes al carierei în faţa unui sfert finalist de Mare Slam. De remarcat că Borna Coric nu şi-a creat nicio minge de break în acest meci. Trebuie spus, totuşi, că talentatul croat trece printr-o perioadă foarte grea în acest moment după o accidentare gravă.

Coric se află pe locul 189 în lume, dar la finalul lui 2018 se regăsea pe locul 12 în ierarhia ATP. Coric, câştigător al Cupei Davis în 2018, a triumfat în două turnee importante în carieră, ajungând în 2020 până în sferturile US Open.

Ionel şi-a asigurat un cec de 1.460 de euro şi 9 puncte ATP, iar în optimi îl va avea adversar pe învingătorul dintre francezul Geoffrey Blancaneaux, al cincilea favorit, şi Filip Cristian Jianu.

Şase români se află pe tabloul principal de simplu la Iaşi, în afara lui Ionel şi Filip Jianu, regăsindu-se Marius Copil (adversar ucraineanul Oleg Prihodko), Cezar Creţu, Nicolae Frunză şi Ştefan Paloşi.

Citeşte şi: Momentul care intră în istorie: Williams şi Federer au părăsit clasamentele WTA şi ATP

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS