22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJudo / Alte şapte medalii pentru România la Open-ul European! Suntem locul doi la medalii

Judo / Alte şapte medalii pentru România la Open-ul European! Suntem locul doi la medalii

România a ocupat locul secund în clasamentul pe medalii la Openul European de judo de la Cluj-Napoca, având un bilanţ de 11 medalii, 2 de aur, 4 de argint şi 5 de bronz, dintre care şapte au fost obţinute duminică.

Sportivul de origine cubaneză Asley Gonzalez a câştigat categoria 100 kg, după ce l-a învins în finală pe compatriotul său Luca Kunszabo. Gonzalez a trecut în sferturi de rusul Adnan Hankan, iar în semifinale l-a învins pe alt român, Daniel Matei. Matei a obţinut în cele din urmă bronzul, după victoria reuşită în faţa germanului Dario Kurbjeweit Garcia.

Matei l-a învins în primul tur pe germanul Marvin Belz, în sferturi a trecut de bulgarul Kostadin Ţvetanov, înainte de a pierde în faţa lui Gonzalez. 

Reuşite la +100 kg

La cat. 81 kg, Elemer Szocs a pierdut în primul tur în faţa polonezului Sebastian Marcinkewicz, în timp ce Răzvan Bodea a dispus de slovacul Richard Murco, dar apoi a cedat în optimi în faţa azerului Hasil Jafarov.

În limitele cat. 90 kg, Alex Creţ a pierdut în optimi în faţa azerului Murad Fatiev, Alexandru Sibişan a fost învins în primul tur de belgianul Karel Foubert, George Rotaru a cedat în prima rundă în faţa italianului Matteo Rovegno, iar Vlad Vişan a debutat cu o înfrângere, în faţa canadianului Alexandre Arencibia. Rareş Arsenie l-a învins în primul tur pe olandezul Mark van Dijk, pierzând în optimi în faţa canadianului Keagan Young.

La cat. +100 kg, Vlăduţ Simionescu a obţinut argintul, iar Mircea Croitoru, bronzul. Simionescu a trecut în sferturi de britanicul Wesley Greenidge, în semifinale s-a impus în faţa germanului Jonas Schreiber, dar a pierdut finala cu Magomedomar Magomedomarov (EAU). Croitoru l-a întrecut în primul tur pe australianul Liam Park, în sferturi a dispus de slovenul Enej Marinic, a fost învins în semifinale de Magomedomarov, dar a câştigat apoi meciul pentru bronz cu germanul Yvo Witassek.

Feminin:

La feminin, în cadrul cat. 70 kg, Serafima Moscalu a obţinut medalia de bronz. Moscalu a pierdut în sferturi în faţa olandezei Donja Vos, dar a dispus în recalificări de azera Gunel Hasanli, iar în meciul pentru bronz a învins-o pe o altă azeră, Sudaba Agaeva.

La cat. 78 kg, Lorena Podelenczki a câştigat argintul, după ce a învins-o pe franţuzoaica Samah Hawa Camara şi a pierdut în faţa altei judoka franceze, Coralie Godbout.

În ierarhia pe medalii, Azerbaidjanul a ocupat primul loc, cu 3 medalii de aur şi 3 de bronz, urmat de România, 2-4-5 şi Turcia, 2-1-1.

La competiţie s-au aliniat 202 judoka din 32 de ţări, 142 la masculin şi 60 la feminin. România a fost reprezentată de 31 de sportivi, 23 la masculin şi 8 la feminin.

Citeşte şi: F1 / Carlos Sainz, noua senzaţie de la Silverstone! Peripeţii cu Zhou şi Verstappen

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS