34.5 C
Craiova
marți, 16 august, 2022
Știri de ultima orăSportPrima zi, primele reuşite! România a luat deja patru medalii la Open-ul European de judo

Prima zi, primele reuşite! România a luat deja patru medalii la Open-ul European de judo

România a cucerit patru medalii, una de aur, una de argint şi două de bronz, sâmbătă, în prima zi a turneului Open European de judo de la Cluj-Napoca.

Florentina Ivănescu a câştigat aurul la cat. 63 kg, după ce a învins-o în finală pe sârboaica Anja Obradovic. În sferturi, Ivănescu a întrecut-o pe Lauren Semple (Jamaica), iar în semifinale a dispus de franţuzoaica Rania Drid.

La cat. 52 kg, Elena Stere a obţinut argintul după ce a fost învinsă în finală de australianca Tinka Easton. Stere a intrat direct în semifinale, unde a învins-o pe bulgăroaica Gabriela Dimitrova.

Alexandra Pop a câştigat bronzul la cat. 48 kg, după ce a dispus în finala mică de azera Ramila Alieva.  În primul tur, Pop a întrecut-o pe germanca Helena Grau, în sferturi a pierdut meciul cu Priscilla Morand (Mauritius), dar ulterior s-a impus în recalificări în faţa sauditei Shihanah Alsehaly, iar apoi a învins-o pe Alieva.

O medalie de bronz a obţinut şi Ioan Dzitac, la cat. 66 kg, după ce l-a învins în meciul decisiv pe azerul Tofig Mamadov. În primul tur, Dzitac a trecut de israelianul Natanel Zhurovel, în optimi a dispus de Guram Dzavashvili (EAU), dar a pierdut sfertul de finală cu olandezul Ivo Verhorstert. În recalificări, Dzitac s-a impus în faţa taiwanezului Yen-Ming Cheng, iar apoi l-a învins pe Mamadov.

La cat. 60 kg, Andrei Anghel a fost învins în primul tur de taiwanezul Chong-You Lin. Alexandru Matei a debutat cu o victorie în faţa sauditului Mutaz Khawjah, dar a pierdut meciul din sferturi cu olandezul Tibo Volleman, iar în recalificări a fost învins şi de canadianul Joel Demaere.

Adrian Şulcă a cedat în optimi în faţa azerului Nariman Mirzaev, iar Robert Boldiş a pierdut în primul tur în disputa cu polonezul Ksawery Morka. În limitele cat. 73 kg, Alexandru Raicu l-a învins în optimi pe azerul Zamadin Poladov, însă a pierdut în sferturi în faţa israelianului Yehonatan Elbaz. În recalificări, Raicu a fost învins de alt israelian, Oron Giner, punctează Agerpres.

La competiţie s-au aliniat 202 judoka din 32 de ţări, 142 la masculin şi 60 la feminin. România este reprezentată de 31 de sportivi, 23 la masculin şi 8 la feminin.

Citeşte şi: La 37 s-a oprit! Iga Swiatek, făcută „KO“ de Cornet la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS