24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalMihai Stoichiţă, după eşecul României cu Slovacia: „Nu poți să faci fotbal fără să fii bine pregătit fizic!“

Mihai Stoichiţă, după eşecul României cu Slovacia: „Nu poți să faci fotbal fără să fii bine pregătit fizic!“

România U19 a pierdut meciul cu Slovacia U19 la Europeanul de tineret, scor 0-1, și a ratat astfel șansa de a disputa barajul care ar fi putut să o ducă la Cupa Mondială U20 din Indonezia.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a reacționat după parcursul deloc încântător al naționalei U19 de la Campionatul European de tineret. Deși elevii lui Adi Vasâi au fost eliminați de la Campionatul European de tineret fără a obține vreun punct în grupa din care au mai făcut parte Italia și Franța, Stoichiță nu face o tragedie din acest lucru și îi așteaptă pe jucători să demonstreze de ce sunt în stare la echipele de club.

Le-am zis că viața de juniori s-a terminat. Pentru voi începe o viață mai grea, aceea de senior, să confirmati educația pe care v-au dat-o antrenorii. Au 19 ani, nu mai sunt copii. S-a terminat perioada notițelor fotbalistice. Poate ar fi putut să joace câteva meciuri dacă ar fi câștigat cu Slovacia. Enes Sali, un puști de real talent și Radaslavescu la fel. Să joace în crema echipelor Europei acum. Să mergă cu capul sus.

Pentru echipa de juniori nu cred că e lună neagră. A jucat de la egal cu Franța, Italia și din întâmplare cu țara gazdă (n.r. a pierdut). Am fost în primle opt echipe din Europa. Luna neagră a fost pentru echipa națională (n.r. de seniori), dar nu pentru cea de juniori. Toți fotbaliștii au trecut prin aceste momente.

Eu zic că le-am fost superiori (n.r. slovacilor), dar din punct de vedere fizic au fost peste noi. Aici suferim în fotbalul românesc. Asta e principala carență. Nu ducem lipsă de mobilitate. Nu poți să faci fotbal fără să fii bine pregătit fizic, pentru că mi se pare că duelurile le pierdem ușor datorită acestui factor. Trebuie să ai o pregătire ca să reziști 90 de minute. Am suferit în partea de final a partidelor. Ar trebui să punem mai mult accent pe pregătirea fizică a jucătorilor”, a declarat Mihai Stoichiță, la Pro Arena.

Citeşte şi: Adio Mondial! România a luat gol de la Slovacia în 90+5 și ratează barajul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS