12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalFCU Craiova a început să miște! Croitoru - antrenor, Gurău - portar!

FCU Craiova a început să miște! Croitoru – antrenor, Gurău – portar!

Marius Croitoru este noul antrenor de la FCU Craiova. Tehnicianul care în ultimele trei sezoane a pregătit-o pe FC Botoșani a semnat un contract valabil doi ani cu formația patronată de familia Mititelu. Anunțul semnării contractului a fost făcut de FCU, pe rețelele sociale.

Fotbal Club Universitatea 1948 și antrenorul Marius Croitoru au ajuns la un acord pe o perioada contractuală de 2 ani de zile”, a anunțat clubul patronat de Adrian Mititelu.

Marius Croitoru a anunțat încă de la începutul lunii iunie că este în discuții avansate cu FCU, însă ulterior negocierile s-au împotmolit. Totuși, părțile au reluat discuțiile și, în cele din urmă, au ajuns la un consens.

La scurt timp după ce a fost anunțat noul tehnician, clubul a parafat și primul transfer. Este vorba despre Ionuț Gurău, un portar de 23 de ani care a fost adus de la Unirea Slobozia și pentru care a jucat în 20 de partide.

Gurău, care a fost suspendat de FRF două luni pentru implicarea sa într-un meci trucat, pe când evolua la Daco-Getica Bucureşti, a fost format de Academia Hagi şi a mai jucat la Gloria Buzău.

Planuri mari făcute de Mititelu Jr.

Adrian Mititelu Jr a dezvăluit la ce se așteaptă din partea lui Marius Croitoru. Conducătorul oltenilor a declarat după ce tehnicianul a semnat contractul că, pe lângă îndeplinirea obiectivului, acela de a o duce pe FCU Craiova în play-off, își dorește ca Marius Croitoru să transfere jucători de perspectivă pe care să îi vândă mai departe, același lucru pe care l-a făcut și la Botoșani.

Clubul și Marius Croitoru au empatizat încă de la început în privința venirii lui la Craiova. Îl apreciez de foarte mulți ani. A făcut o muncă extraordinară la Botoșani, a dus echipa în play-off de două ori și cu gândul ăsta l-am adus și noi la Craiova. Sunt disponibile toate condițiile, urmează ca el și jucătorii să creeze un nucleu benefic performanței. Obiectivul este să ducă echipa în play-off. În principal, vor mai veni jucători, negociem deja cu doi jucători. Mai sunt câteva detalii de pus la punct, însă avem nevoie de doi fundași centrali și de o extremă.

Decizia de a-l aduce pe Marius a fost luată împreună cu tatăl meu, el are ultimul cuvânt la acest club. Îl apreciem amândoi pe Marius, de aia l-am și adus la Craiova. Nu vor veni jucători de la Botoșani. Nu cred că Marius merge după anumiți jucători. El are un ochi foarte buni către fotbal și către jucătorii de perspectivă. Cum a făcut și la Botoșani, a vândut foarte mulți jucători. A luat jucători care erau la un nivel mediocru și i-a propulsat. Așa sper să facă și la Craiova, dar nu cu jucători de la Botoșani. Avem destui jucători pe piață ca să putem transfera. Croitoru va fi primit cu brațele deschise. Nu ai cum să nu îl primești cu brațele deschise pe Marius Croitoru pentru că a făcut performanță și este un antrenor de mare potențial“, a spus Adrian Mititelu Jr., citat de Digisport.

Citește și: În cădere liberă! România a coborât şase locuri în clasamentul FIFA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS