18.7 C
Craiova
duminică, 26 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSimona e în turul 2 la Bad Homburg după o revenire de mare jucătoare cu Siniakova

Simona e în turul 2 la Bad Homburg după o revenire de mare jucătoare cu Siniakova

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a învins-o în trei seturi pe Katerina Siniakova (26 de ani, 63 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-4, în primul tur al turneului pe iarbă de la Bad Homburg. Românca s-a impus după două ore și 17 minute, la capătul unui meci în care a fost extrem de aproape de eliminare, fiind condusă cu 4-6, 0-3.

Halep n-a avut parte de prea multe momente de respiro în meciul cu Siniakova, o adversară în fața căreia a mai avut probleme în trecut. Cehoaica n-a stat la discuții, nu s-a lăsat deloc intimidată, deși de partea cealaltă a fileului se afla o fostă câștigătoare pe iarba de la Wimbledon. Simo n-a reușit să-și găsească ritmul, fiind deseori surprinsă de agresivitatea venită de peste fileu.

Siniakova a câștigat majoritatea schimburilor scurte, a refuzat să intre în jocul de așteptare al Simonei și și-a adjudecat primul act. Pierderea primei manșe a părut s-o afecteze în plan psihologic pe Simona, care nu și-a găsit cadența nici în startul setului secund. După câteva game-uri-fulger, Siniakova s-a instalat la conducere, 3-0, într-un moment în care jocul româncei se dezintegrase aproape în totalitate. 

Revenire cum nu se vede prea des

De acolo, a urmat însă una dintre revenirile cu care Halep și-a obișnuit fanii de-a lungul carierei. Conștientă că nu mai are nimic de pierdut, Simona a lovit cu mai multă dezinvoltură și a reintrat în meci. Rezultate s-au văzut pe tabelă, pentru că sportiva noastră a trimis aproape nesperat meciul în tiebreak după 6-3.

Jenată în deplasări și bandajată la genunchi, Siniakova a fost mult timp fără reacție. Condusă cu 0-3 și 2-4, a găsit totuși resurse pentru a face finalul ceva ai palpitant. În cele din urmă, după multă muncă pe fiecare minge în parte, Simona a închis meciul cu 6-3.

Simona Halep va juca în turul secund (optimi) împotriva slovenei Tamara Zidansek (58 WTA). Partida va avea loc miercuri, la o oră ce va fi anunțată ulterior de organizatori. 

Citește și: Sorana Cîrstea s-a retras în meciul cu Kalinina, de la Eastbourne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS