15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisIrina Begu şi-a anunţat oficial retragerea din echipa de Fed Cup a României

Irina Begu şi-a anunţat oficial retragerea din echipa de Fed Cup a României

Irina Begu (31 de ani, locul 44 WTA) a anunțat că s-a retras din echipa de Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup) a României. Astfel, Horia Tecău pierde una dintre cele mai importante jucătoare din echipă.

„Am decis să mă retrag din echipa de Fed Cup. Am luat această decizie de ceva timp, dar acum o anunț oficial. O spun cu părere de rău, dar sunt mândră de tot ce am făcut. Au fost niște ani extraordinari și mă bucur că am putut ajuta echipa de Fed Cup. Este o generație nouă, cred că sunt sportive extraordinare care vor ajuta echipa la fel de mult cum am făcut-o noi.

Am înaintat în carieră, trebuie să-mi selectez mult mai bine turneele. Problemele de sănătate pe care le-am întâmpinat anul trecut şi şi-au spus cuvântul, încă o fac. Încerc să dau întotdeauna 100% atunci când merg la un turneu. Acesta este un motiv important”, a declarat Irina.

Irina Begu a disputat 26 de meciuri în acest an, 15 dintre ele câștigate. Românca are 4 titluri în palmares și a ocupat locul 22 WTA în cel mai bun moment al carierei, august 2016.

Duel cu Ungaria în play-off-ul Billie Jean King Cup

Pentru echipa României de Billie Jean King Cup urmează un duel de baraj cu Ungaria, cu meciurile programate pe 11 și 12 noiembrie 2022. Câștigătoarea va merge în calificările la turneul final din 2023.

România, al cărei căpitan nejucător este Horia Tecău, va juca pe teren propriu acest meci. Cele opt întâlniri din play-off-ul competiţiei se vor desfăşura pe 11 şi 12 noiembrie, între ele aflându-se echipele care au pierdut în aprilie meciurile de calificare la turneul final al BJK Cup, precum şi cele mai bune echipe din zonele regionale ale Grupei I.

Reamintim că România, fără cele mai bune jucătoare ale sale, a fost învinsă de Polonia cu 4-0, în aprilie, la Radom, în calificările competiţiei.

România şi Ungaria s-au întâlnit până acum de nouă ori în Fed Cup (fostul nume al competiţiei), iar echipa noastră a obţinut opt succese, ultima cu 2-1 la Budapesta, în 2014, în Grupa I a zonei Europa-Africa

În prezent, România are cinci jucătoare în top 100 mondial, Simona Halep (locul 20), Sorana Cîrstea (36), Irina Begu (44), Gabriela Ruse (55) şi Jaqueline Cristian (70). Ungaria are doar trei în prima sută de locuri a ierarhiei WTA, Anna Bondar (62), Panna Udvardy (98) şi Dalma Galfi (98).

Citeşte şi: Finala românească, doar un vis! Și Cîrstea și Halep au fost învinse în semifinale la Birmingham

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS