10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Verstappen a câştigat cursa din Azerbaidjan! Leclerc, ghinionistul de serviciu

F1 / Verstappen a câştigat cursa din Azerbaidjan! Leclerc, ghinionistul de serviciu

​Max Verstappen a câștigat Marele Premiu de Formula 1 din Azerbaidjan, pilotul celor de la RedBull profitând din plin de problemele tehnice ale celor de la Ferrari. Plecat din pole-position, Charles Leclerc a fost nevoit să abandoneze în turul 20, într-un moment în care se afla la conducerea Grand Prixului.

Max Verstappen s-a impus la Baku, iar coechipierul Sergio Perez a încheiat cursa pe doi. A fost până la urmă un weekend bun și pentru cei de la Mercedes: George Russell a prins ultima treaptă a podiumului, în timp ce Lewis Hamilton a terminat pe patru. Este cel mai bun rezultat de până acum în acest sezon pentru campioana en-titre de la constructori.

Scuderia Ferrari a fost marea perdantă a zilei: Carlos Sainz Jr. a abandonat în primele tururi, iar coechipierul Charles Leclerc a fost trădat de motorul constructorului italian: a abandonat în turul 20, moment în care pilotul monegasc era liderul cursei.

În urma acestui rezultat, Max Verstappen (Red Bull) rămâne primul în clasamentul general al piloților. Campionul en-titre are acum 150 de puncte, 21 peste coechipierul Sergio Perez și 34 peste Charles Leclerc (Ferrari). Următoarea cursă este programată pe 19 iunie, în Canada.

Citeşte şi: Volei (M) / România a încheiat grupa din Silver League cu o victorie clară

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS