14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportF1 / Verstappen a câştigat MP al Spaniei şi a devenit lider în „Marele Circ”

F1 / Verstappen a câştigat MP al Spaniei şi a devenit lider în „Marele Circ”

Max Verstappen, 24 de ani, campionul en-titre din Formula 1, s-a impus în Marele Premiu al Spaniei, reușind pe „Circuit de Catalunya” cea de-a treia victorie consecutivă. Astfel, olandezul e noul lider în „Marele Circ”.

Max a plecat de pe locul 2, dar a profitat de problemele de ordin mecanic întâmpinate de Charles Leclerc, care a abandonat la jumătatea cursei. Sergio Perez, colegul lui Verstappen, a terminat pe doi, în timp ce podiumul a fost completat de britanicul George Russell (Mercedes). Verstappen s-a impus, practic, la capătul unei curse în care a trecut de trei ori pe la linia boxelor

După un început modest de sezon, cu două abandonuri în primele trei curse, campionul de anul trecut e din nou pe val. Cu victoria de duminică, a 24-a din carieră, pilotul principal de la Red Bull preia șefia clasamentului de la Charles Leclerc, marele perdant al weekend-ului.

„Am avut vântul la spate la un moment dat, DRS-ul meu nu a funcționat tot timpul, a fost foarte complicat. Dar, datorită strategiei noastre, am putut reveni. De asemenea, sunt foarte fericit pentru „Checo” [Pérez], este o muncă grozavă în echipă. A fost o cursă dificilă, dar am pus cap la cap toată strategia și a ieșit bine.

Am încercat să rămân concentrat și nu mă gândesc la problemele pe care le aveam. Am mers bine pe softuri (n.r. – pneuri), dar și pe mediumuri la fel. Eram frustrat la un moment dat că nu funcționa DRS-ul, dar până la urmă am rezolvat problema cu ajutorul strategiei”, a declarat Max Verstappen, la finalul cursei.

Hamilton, „Driver of the Day”

În ciuda unui start modest, complicat de accidentul avut cu Kevin Magnussen la start, când a fost acroșat ușor de pilotul danez și a ajuns la coada grilei, Hamilton a terminat pe locul 5, mulțumindu-se cu 10 puncte și cu titlul de „Driver of the Day”, distincție acordată în urma votului fanilor. În schimb, colegul său, George Russell, rămâne pe trendul ascendent din ultimele săptămâni, reușind un nou podium.

Ferrari pleacă de la Barcelona cu cele 12 puncte obținute de Carlos Sainz pentru locul 4, însă dezamăgirea constructorului italian e uriașă după cele întâmplate lui Leclerc.

Citeşte şi: Canoe / Cătălin Chirilă, argint şi bronz la Cupa Mondială de la Racice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS