6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportKaiac-canoe / Cătălin Chirilă și Mălina Trifescu reprezintă România la Cupa Mondială

Kaiac-canoe / Cătălin Chirilă și Mălina Trifescu reprezintă România la Cupa Mondială

Cătălin Chirilă (canoe simplu) şi Mălina Trifescu (kaiac simplu) sunt singurii reprezentanţi ai României înscrişi în concursul de Cupă Mondială de la Racice (Cehia), din perioada 19-22 mai.

Chirilă, locul 5 la Jocurile Olimpice de la Tokyo la canoe dublu în proba de 1.000 m, alături de Victor Mihalachi, care s-a retras între timp, va concura în probele individuale de 500 şi 1.000 m, la fel ca și Trifescu.

După Racice, delegaţia României se va îndrepta direct spre Poznan, în Polonia, unde în weekend-ul următor are loc un nou concurs de Cupă Mondială. Acolo, Chirilă va fi înscris la 500, 1.000 şi 5.000 m, în timp ce Trifescu va trage la 200 şi 500 m.

„Am venit să ne verificăm, să vedem unde suntem cu pregătirea şi am legat două concursuri de Cupă Mondială, de la Racice plecăm apoi direct la Poznan. Vreau să văd cum merge Cătălin Chirilă, care trage la simplu. La Tokyo a mers bine la simplu, unde dacă nu erau două echipaje de ţară venea pe locul 7“, a declarat Florin Popescu, antrenorul principal al lotului de kaiac-canoe.

După Mondiale, lotul naţional de kaiac-canoe va participa şi la Campionatele Europene polisportive de la Munchen, între 11 şi 21 august.

Citește și: Marele Premiu al Rusiei nu se va disputa, însă sezonul 2022 va avea 22 de curse

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS