6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLPF a venit cu precizări în privinţa barajului pentru Europa Conference League

LPF a venit cu precizări în privinţa barajului pentru Europa Conference League

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a precizat, astăzi, într-un comunicat, că în cazul în care Sepsi OSK Sfântu Gheorghe va câştiga Cupa României, echipa clasată pe locul 3 în clasamentul play-out-ului Ligii 1, FC Rapid, nu va disputa barajul preliminar pentru prezenţa în Europa Conference League.

„În cazul în care Sepsi OSK Sf. Gheorghe va câştiga finala Cupei României, FC Botoşani, ocupanta locului secund în play-out, va disputa acest meci de baraj. În cealaltă eventualitate, adică dacă Sepsi OSK nu va câştiga Cupa României, barajul preliminar va fi Sepsi OSK – FC Botoşani, programat luni, 23 mai, ora 20:30, la Sf. Gheorghe, iar câştigătoarea va da bătălia finală pentru UEFA Conference League“, se arată în comunicatul LPF.

Ştiinţa va juca pe „Oblemenco“

Al doilea meci de baraj pentru calificarea în UEFA Conference League se va disputa vineri, 27 mai, cu începere de la ora 20.30, pe stadionul „Ion Oblemencoׅ“. Universitatea Craiova urmează să o întâlnească pe Sepsi OSK Sf. Gheorghe sau pe FC Botoşani.

Finala Cupei României, dintre Sepsi OSK Sf. Gheorghe şi FC Voluntari, este programată joi, 19 mai, de la ora 20.30, pe stadionul „Rapid – Giuleşti“.

La finalul play-out-ului Ligii I, FC Rapid ocupă poziţia a treia în clasament, cu 39 de puncte, fiind devansată de Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 42 de puncte, şi FC Botoşani, 41 de puncte.

Regulamentul Ligii 1 prevede ca ocupanta locului 3 din play-off, Universitatea Craiova, să joace baraj cu câştigătoarea barajului preliminar dintre poziţiile 1 şi 2 din play-out, pentru un loc în Europa Conference League.

Citeşte şi: Campionatul Naţional de Juniori U17 / CSS Craiova s-a calificat în finală! Puştii lui Staicu întâlnesc Rapidu’

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS