12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis„Uraganul“ Swiatek a lovit din nou! Iga a câștigat la Roma cel de-al cincilea titlu consecutiv

„Uraganul“ Swiatek a lovit din nou! Iga a câștigat la Roma cel de-al cincilea titlu consecutiv

Iga Swiatek nu mai pare în luptă cu adversarele, ci cu recordurile! Liderul mondiala cucerit duminică al cincilea turneu consecutiv în circuitul WTA, învingând-o categoric pe Ons Jabeur (Tunisia, 7 WTA) în finala de la Roma, scor 6-2, 6-2!

În pofida faptului că Ons Jabeur se afla și ea în cea mai bună formă a carierei, tunisianca nu a avut nicio șansă în fața polonezei. Meciul a durat o oră și 23 de minute, fiind controlat de jucătoarea din Polonia. Swiatek a câștigat de nu mai puțin de 5 ori pe serviciul adversarei, în timp ce Jabeur a reușit un singur break.

La ediția din 2021, ea a triumfat la capătul unei finale fără istoric: 6-0, 6-0 cu Karolina Pliskova (Cehia). De asemenea, Iga a câștigat al cincilea său titlu la rând, după ce s-a mai impus în acest an la Doha, Indian Wells, Miami și Stuttgart. Astfel, numărul 1 mondial va ajunge la Roland Garros cu o serie incredibilă de 28 de victorii consecutive. De asemenea, Iga Swiatek a egalat-o la doar 20 de ani pe Agnieszka Radwanska în ceea ce privește numărul de titluri ale unei jucătoare din Polonia în turneele WTA 1000.

Campioana turneului desfășurat la Foro Italico pleacă acasă cu un cec în valoare de 332.260 de euro, iar învinsa din finală va rămâne cu 195.813 euro.

Ne vedem la Roland Garros!

La festivitatea de premiere, Swiatek le-a transmis un mesaj adversarelor sale, cărora le dă întâlnire la turneul de Grand Slam de la Roland Garros (22 mai – 5 iunie).

„Pentru mine, a fost vorba de o presiune interioară înainte. Acum, aceasta e mult mai mică, am învățat să accept lucruri și mi-e mult mai ușor să gestionez partidele. Sunt conștientă că am făcut deja lucruri grozave, așa că nu mai pun presiune pe mine cum făceam înainte. Nu mă mai gândesc la rezultate, mă bucur de tenis. O să sărbătoresc cu mult tiramisu! Ne vedem la Roland Garros!“, a punctat Swiatek.

De partea cealaltă, Ons Jabeur a declarat că este mulțumită la finalul săptămânii, în ciuda înfrângerii categorice din finală!

„Am avut un parcurs grozav până acum pe zgură… Voi învăța din acest meci și voi merge înainte!”, a spus Jabeur.

Citeşte şi: Novak Djokovic face din nou legea! Sârbul a triumfat pentru a 6-a oară la Roma

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS