14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMeci dramatic pentru Ana Bogdan în semifinalele de la Paris! Eşec dureros cu Haddad Maia

Meci dramatic pentru Ana Bogdan în semifinalele de la Paris! Eşec dureros cu Haddad Maia

Ana Bogdan (România, 95 WTA) a ratat dramatic calificarea în finala turneului WTA 125 de la Paris, după 7-5, 3-6, 1-6 cu Beatriz Haddad Maia (Brazilia, 52 WTA). După două ore și jumătate de luptă, sportiva noastră nu a mai făcut faţă jocului agresiv al braziliencei şi astfel s-a oprit în penultimul act al competiţiei din capitala Franţei. Bogdan pleacă acasă cu un cec de 4.838 de euro, fiind recompensată și cu 57 de puncte WTA, grație prezenței în semifinale la Paris! De partea cealaltă, Haddad Maia și-a asigurat un premiu de 6.858 de euro și 95 de puncte WTA după calificarea în ultimul act.

Practic, Ana Bogdan părăsește turneul WTA 125 de la Paris cu fruntea sus! Până la semifinala cu Beatriz Haddad Maia, românca nu cedase niciun set în cele trei meciuri disputate în Hexagon. Bogdan a început în forță și duelul cu Haddad Maia, jucând excelent în setul inaugural! Brazilianca a preluat însă inițiativa în următoarele două manșe, impunându-se cu 5-7, 6-3, 6-1.

Ambele sportive urcă în clasamentul WTA

Victoria reușită în fața Anei Bogdan a fost extrem de importantă pentru Beatriz Haddad Maia, care a urcat trei locuri în ierarhia live și va pătrunde în premieră în Top 50 WTA săptămâna viitoare.

Ana Bogdan va face un salt de patru poziții în clasamentul mondial, până pe locul 91 WTA, după semifinala de la Paris! Sportiva din Sinaia rămâne însă cu regretul că nu a cucerit încă niciun titlu în circuitul WTA până la 29 de ani. Ea a disputat o finală la un alt turneu din seria WTA 125, în decembrie 2021, la Limoges, pierdută cu 2-6, 5-7 în fața belgiencei Alison Van Uytvanck. Cel mai bun loc ocupat de Ana în carieră este 59 WTA, în sezonul 2018. În întreaga carieră, Bogdan a strâns 1,92 milioane de dolari din premiile la turnee.

Citeşte şi: Laurențiu Reghecampf: „Atmosfera nu e prea bună, dar trebuie să arătăm bine la Cluj“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS