7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCarlos Alcaraz, viitorul star al tenisului mondial! Ibericul a triumfat la Madrid

Carlos Alcaraz, viitorul star al tenisului mondial! Ibericul a triumfat la Madrid

Carlos Alcaraz a devenit campion la Madrid, la doar 19 ani. După ce i-a învins pe Nadal și Djokovic, noua senzație a tenisului mondial l-a spulberat în finală şi pe Alexander Zverev, scor 6-3, 6-1. Astfel, Carlos Alcaraz și-a asigurat deja calificarea la Turneul Campionilor, acolo unde se anunță unul dintre favoriții la câștigarea trofeului.

„Este extraordinar că am reuşit să-i înving pe aceşti jucători. Să înving doi dintre cei mai buni tenismeni din istorie şi apoi pe Zverev, numărul 3 mondial… Aş spune că aceasta este cea mai bună săptămâna din viaţa mea. Am 19 ani şi cred că aceasta este cheia pentru a putea juca meciuri lungi şi grele la rând. Mă simt foarte bine din punct de vedere fizic“, a spus Alcaraz.

„Vreau să-l felicit pe Carlos. În acest moment, el este cel mai bun jucător din lume. Este extraordinar ca tenisul să aibă noi super-vedete ca el. Cred că va câştiga multe turnee de Mare Şlem, va ajunge numărul unu mondial şi se va impune în acest turneu de multe ori de acum înainte”, a afirmat la rândul său Zverev.

Premiu pe măsură

Spaniolul de 19 ani a obţinut un premiu de 1.041.570 de dolari şi 1.000 de puncte ATP, iar Zverev 568.790 de dolari şi 600 de puncte ATP.

Alcaraz, care a jucat a doua finală de Masters 1.000 din acest an, după cea câştigată la Miami, va urca pe locul 6 ATP, cel mai bun din carieră. În urmă cu 12 luni, el se afla pe locul 120, astfel că ascensiunea ibericului este una cu adevărat extraordinară.

Carlos Alcaraz este al doilea în topul celor mai tineri jucători care câştigă două trofee Masters 1000, după Rafael Nadal, care a reuşit performanţa la Monte Carlo şi Roma în 2005, când avea 18 ani.

Citeşte şi: Jabeur a reușit o performanță istorică! Tunisianca, noua campioană de la Madrid!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS