22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRugby / România poate avea o şansă unică! Spania, la un pas de descalificare de la Cupa Mondială

Rugby / România poate avea o şansă unică! Spania, la un pas de descalificare de la Cupa Mondială

Presa internațională a anunțat, în noaptea de duminică spre luni, că Spania ar fi fost descalificată de la Cupa Mondială de rugby. Asta înseamnă că România va merge direct la Cupa Mondială de Rugby 2023, terminând pe locul 2 în Rugby Europe Championship. Decizia oficială World Rugby este așteptată azi sau mâine cel târziu.

Pilierul sud-african Gavin van den Berg nu este eligibil și Spania va fi sancționată cu pierderea celor două jocuri în care acesta a evoluat (contra Țărilor de Jos), scrie Prosport. În acest caz Spaniei îî vor fi luate 10 puncte în clasament. Prin această decizie, ibericii ar ajunge pe locul 4, cu 19 puncte. Portugalia ajunge pe 3 și merge la partidele de baraj. 

„Contestația a fost construită de un suporter al Stejarilor, iar firma de avocatură aleasă de Federația Română de Rugby a fost aleasă de același om. De 10 ani de zile, Federația spaniolă de rugby încalcă regulile competiției. Am fost convinși că o va face și de această dată și i-am monitorizat din prima zi”, a declarat la RFI un membru al grupului de suporteri care a lucrat la cazul intentat împotriva Spaniei.

Spania a fost descalificată și de la precedenta Cupă Mondială din 2019, tot pentru folosirea unor jucători neeligibili. Atunci a pierdut calificarea și România, penalizată cu 35 de puncte pentru folosirea lui Sione Fakaosilea în șapte meciuri, după ce jucase înainte pentru Tonga.

În caz că Spania este descalificată, România va evolua la RWC 2023 în grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și echipa calificată din zona Asia-Pacific, probabil Tonga.

Citeşte şi: România e în urna a patra la EURO! Joi are loc tragerea la sorţi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS