9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCulturism / „Gladiatorii“ şi-au adjudecat medalii frumoase la Campionatul Balcanic din Serbia

Culturism / „Gladiatorii“ şi-au adjudecat medalii frumoase la Campionatul Balcanic din Serbia

-

Oraşul Knjazevac (Serbia) a găzduit recent Campionatul Balcanic la culturism şi fitness. România a participat şi ea şi a făcut, ca de fiecare dată, o treabă excelentă, spre bucuria maestrului craiovean Costel Torcea, selecţionerul loturilor naţionale.

„România a deplasat un lot format din 21 de sportivi, 90% dintre aceştia fiind din lotul B al României, nicidecum din lotul A, pentru că acesta urmează să plece peste trei săptămâni la Campionatele Europene. Spre bucuria noastră chiar şi lotul B a obţinut rezultate foarte bune, având în vedere nivelul ridicat al competiţiei. Au participat sportivi foarte bine pregătiţi din cele 11 ţări participante. S-au obţinut un număr de 25 de medalii, dintre care 8 de aur, 12 de argint şi 5 de bronz. De altfel au mai punctat pentru echipa României şi alţi sportivi, având două locuri 4, două locuri 5 şi două locuri 6. A fost peste aşteptările noastre. Se pare că sportivii din lotul B fac uşor-uşor pasul spre lotul A“, a declarat Costel Torcea, în exclusivitate pentru GdS Sport.

CS Gladiator Gym Craiova a deplasat 7 sportivi şi a cucerit 6 medalii

Aşa cum era de aşteptat, CS Gladiator Gym Craiova a dat lotului naţional 7 sportivi, iar rezultatele au fost cele scontate. Costel Torcea i-a „pârât“ pe „gladiatorii“ craioveni, care au cucerit în Serbia 6 medalii.

„Micuţul club CS Gladiator Gym Craiova a deplasat 7 sportivi şi a obţinut trei medalii aur, două de argint, una de bronz şi un loc 4. Cu alte cuvinte, toţi sportivii clubului nostru au fost finalişti la acest Campionat Balcanic. O medalie de aur de a fost obţinută de Adina Ivaşcu, la ‘Fit model’ . Tot ea a obţinut şi un bronz la ‘Bikini Master’. A doua medalie de aur a fost obţinută de Feri Andraşoni, la categoria ‘Culturism Masters 50+’. La noua disciplină sportivă pe care înfiinţat-o federaţia mondială, ‘Fit challenge’, am avut un sportiv care a revenit pe ultima sută de metri şi a fost selecţionat. Reprezentantul nostru, Iancu Severin, a obţinut medalia de aur şi titlul de campion balcanic. Această categorie propune nişte probe sportive care pe mine m-au fascinat. Am fost acolo şi i-am încurajat pe cei din lotul de ‘Fit challenge’, unde antrenor este Gusti Moldovan. Au depus un efort foarte mare şi au arătat o o putere extraordinară aceşti sportivi“, a spus Torcea.

VEZI VIDEO!

„Locul 2 l-a obţinut juniorul nostru Alberto Şerban, care în urmă cu doi ani a fost campion balcanic. De data aceasta concurenţa a fost atât de mare încât locul 2 este foarte bun pentru tânărul nostru gladiator. Medalia de argint a fost obţinută şi de Dorian Armaş, la ‘Men’s Physique Masters’. Este un băiat cu un caracter extraordinar şi este o nou disciplină pentru el. În anii trecuţi a concurat la o altă categorie şi a trebuit să se adapteze.

Locul 3 a fost obţinut de o începătoare în ale competiţiei, ca să spun aşa, Ingrid Nasser. A fost o mare onoare pentru ea să facă parte din lotul B şi chiar a şi făcut trecerea la lotul A pentru Campionatele Europene. Este o sportivă extraordinară, cu o dorinţă de muncă şi o seriozitate ieşită din comun. Cred că va face o treabă foarte bună pe viitor! Locul 4 l-a obţinut campioana noastră Narcisa Martin, care a avut ghinionul să se cumuleze mai multe categorii la bikini şi asta a făcut misiunea foarte dificilă. Una peste alta, micuţul club CS Gladiator Gym a obţinut nişte rezultate extraordinare la acest Campionat Balcanic“, a completat maestrul Torcea.

10 „gladiatori“ vor merge în Spania, la Europene

Următoarea mare provocare pentru România şi pentru CS Gladiator Gym va fi Campionatul European din Spania. Turneul va avea loc în intervalul 4-8 mai la Santa Susana.

„La Campionatul European, din lotul A vor face parte 10 ‘gladiatori’ şi cred că vor fi într-o formă foarte bună. Discutăm continuu, sunt serioşi şi au înţeles ce trebuie să facă. Munca mea de antrenor şi a colegului meu, Cristian Firică, s-a uşurat, pentru că băieţii au înţeles perfect pretenţiile noastre. La urma urmei, cel mai mare beneficiu din obţinerea unor rezultate bune îl au ei, sportivii, şi după noi, ca antrenori, putem să ne mândrim cu ele şi să avem o satisfacţie sufletească“, a încheiat Costel Torcea.

Citeşte şi: Dinamo Kiev a învins-o pe Legia Varşovia în primul meci al turneului său caritabil

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS