16.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndreea Ana, prima luptătoare din România care câștigă un titlu european

Andreea Ana, prima luptătoare din România care câștigă un titlu european

Andreea Beatrice Ana, luptătoarea în vârstă de 21 de ani, a cucerit medalia de aur la Campionatul European de la Budapesta, la categoria 55 de kilograme. Sportiva care în urmă cu o lună câștiga titlul european la campionatul U23 de la Plovdiv a devenit prima luptătoare din România care a cucerit medalia de aur la nivel de senioare.

Andreea Beatrice Ana a învins-o în finala de la Plovdiv pe Oleksandra Homeneț, luptătoare în vârstă de 18 ani din Ucraina.

După ce și-a învins adversara, Andreea Beatrice Ana a fost ridicată pe umeri de către antrenorul său, Mihai Stroia, care i-a oferit steagul tricolor și au făcut împreună un tur al saltelei.

Alina Vuc a adus a doua medalie

Aceasta nu a fost singura medalie obţinută la European. Sportiva Alina Vuc a cucerit bronzul la cat. 50 kg, joi, după ce a învins-o în meciul decisiv pe germanca Lisa Ersel.

Miercuri, Vuc (28 ani) a trecut în sferturi de italianca Emanuela Liuzzi, dar a pierdut semifinala cu turcoaica Evin Demirhan Yavuz.

Aceasta este a patra medalie obţinută de Vuc la Europene, după cele două de argint câştigate în 2016 la Riga şi 2018 la Kaspiisk şi cea de bronz obţinută în 2017 la Novi Sad.

Citeşte şi: 11 medalii pentru ACS Jion Craiova la CN de Karate Shotokan WSF

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS