10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRugby / Spania, descalificată de la Cupa Mondială? România ar profita din plin

Rugby / Spania, descalificată de la Cupa Mondială? România ar profita din plin

World Rugby a anunțat luni seara oficial deschiderea unui anchete disciplinare împotriva naționalei Spaniei, echipă care s-a calificat la Cupa Mondială din Franța. Ibericii au ocupat locul 2, după Georgia, iar România a terminat pe 3 și ar merge la baraj. Dacă vor fi sancționați, spaniolii ratează calificarea, stejarii se califică direct, iar Portugalia merge la baraj.

E vorba despre ineligibilitatea pilierului sud-african Gavin van der Berg pentru Spania. Sud-africanul a jucat pentru Spania doar de două ori, în meciurile contra Țărilor de Jos (decembrie 2021 și februarie 2022). Pentru a fi eligibil, el nu trebuia să fi petrecut mai mult de 60 de zile în afara Spaniei, pe an, din decembrie 2018, scrie Prosport.

„World Rugby va convoca o comisie judiciară independentă pentru a examina o potențială încălcare a Regulamentului World Rugby puncttul 8 (eligibilitatea de a juca pentru echipele reprezentative naționale) de către Uniunea Spaniolă de Rugby (FER) în timpul Rugby Europe Championship 2021 și 2022, care s-a dublat ca o calificare europeană”, se arată în comunicatul postat de World Rugby.

În clasamentul final al preliminariilor europene ale Cupei Mondiale din 2023, Georgia s-a clasat pe prima poziţie, neînvinsă, cu 44 de puncte, urmată de Spania, 29 puncte, România, 28 puncte, Portugalia, 26 puncte, Rusia, 10 puncte şi Olanda, 4 puncte.

Citeşte şi: Ovidiu Hațegan a suferit un infarct şi a fost operat de urgenţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS