11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalRomânia, în urna a treia la preliminariile Euro 2024

România, în urna a treia la preliminariile Euro 2024

Naționala masculină de handbal a României va face parte din urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2024, din Germania. „Tricolorii” își vor afla adversarii pe 31 martie.

După ce a ratat calificarea la Mondial, naționala antrenată de Xavi Pascual caută prima prezență la un turneu final după mai bine de un deceniu. La Campionatul European se vor califica 20 de echipe, din totalul de 32 care vor lua startul în preliminarii.

EHF a anunțat că Rusia și Belarus nu vor lua parte la aceste preliminarii, după decizia de a exclude echipele din cele două țări din toate competițiile pe care le organizează. Locul lor a fost luat de Georgia și Luxemburg, anunţă Gsp.

Urna 1: Norvegia, Franţa, Croaţia, Slovenia, Ungaria, Portugalia, Islanda, Austria;
Urna 2: Cehia, Polonia, Olanda, Muntenegru, Macedonia, Serbia, Elveţia, Ucraina;
Urna 3: Bosnia, Lituania, Letonia, Israel, Slovacia, Turcia, România, Grecia;
Urna 4: Kosovo, Belgia, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Italia, Georgia, Luxemburg.

Cele 32 de echipe vor fi plasate în opt grupe de câte patru, iar ocupantele primelor două locuri se vor califica la turneul final. Restul de patru locuri sunt destinate echipelor de pe locul 3 care au cea mai bună linie de clasament în urma partidelor cu primele două clasate din grupele lor.

Citeşte şi: Pas încă o dată Mondialului! România, victorie doar de palmares în returul cu Macedonia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS