9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRugby / România a pierdut cu Georgia, iar calificarea depinde și de alte rezultate

Rugby / România a pierdut cu Georgia, iar calificarea depinde și de alte rezultate

România a pierdut meciul cu Georgia de pe teren propriu, scor final 23-26, din Rugby Europe Championship 2022. „Stejarii” vor sta la mâna rezultatelor în speranța unei caliicări la Cupa Mondială.

Gruzinii au început foarte bine duelul de pe Stadionul Arcul de Triumf, în ciuda cartonașului galben primit încă din minutul 4 de Aka Tabucadze, eliminat temporar după un placaj înalt aplicat lui Ionel Melinte. Cinci minute mai târziu, Georgia, liderul competiției, dechidea și scorul printr-un eseu al lui Lobjanidze, transformat de Tedo Abjandadze. Chiar dacă „stejarii” au punctat ulterior prin Melinte și Cojocaru, adversarii s-au dovedit a fi constanți, astfel că la pauză tabela indica 13-21.

La revenirea de la cabine, „stejarii” au fost mult mai motivați și au forțat întoarcerea scorului, fără succes însă. Eseul lui Florin Bărdașu și transformarea lui Melinte, de pe final, nu au mai contat. România a obținut un punct bonus defensiv, dar poate rata și barajul de Mondial, dacă Portugalia învinge Spania, iar Spania învinge Georgia, scrie Prosport.

Din grupa de calificare la Campionatul Mondial, doar locul 1 și 2 se califică direct, iar locul 3 duce la barajul ce se va disputa sub formă de turneu. România este obligată să învingă Olanda, ultima clasată, cu doar 4 puncte, meci programat pe 19 martie. Mai mult de atât, „Stejarii” vor trebui să obțină punct bonus în confruntarea de la Amsterdam.

Clasament:

1. Georgia (9m) 39p
2. Spania (8m) 25p
3. Portugalia (9m) 25p
4. România (9m) 23p
5. Rusia (10m) 10p*
6. Olanda (9m) 4p

Citește și: Simona Halep, debut așa cum ne doream la Indian Wells! Meci dificil în turul doi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS