11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportScrimă / „Tricolorele“, medaliate cu argint la Europenele de cadeţi

Scrimă / „Tricolorele“, medaliate cu argint la Europenele de cadeţi

Echipa feminină de sabie a României a obţinut medaliile de argint, luni, în ultima zi a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi de la Novi Sad (Serbia), după ce a fost învinsă în finală de Ungaria, cu scorul de 45-37.

Echipa alcătuită din Amalia Stan, Maria Alexe, Alexandra Mitruş şi Rosemarie Benciu a trecut în optimi de Grecia, cu scorul de 45-38, în sferturi a învins clar echipa Germaniei, cu 45-31, pentru ca în semifinale să câştige în faţa Italiei, cu 45-36.

Selecţionata masculină de spadă, în componenţa Marton Mezinger, Rareş Marghescu, Anton Cîmpan, Cristian Corbu, s-a clasat pe locul 9. În primul tur, tricolorii au învins Finlanda, cu 45-42, dar au pierdut în optimi cu 39-45 în faţa Turciei. În turneul pentru locurile 9-16, România a obţinut trei victorii, 45-44 cu Grecia, 45-49 cu Suedia şi 45-44 cu Norvegia.

În concursul masculin de floretă pe echipe, România (Sebastian Drăghici, Alexandru Macovei, Răzvan Nojea, Nicolas Pop) s-a clasat pe locul 11. România a încheiat Europenele de cadeţi şi juniori cu şase medalii, una de aur, două de argint şi trei de bronz. Patru medalii au fost obţinute la sabie (două de argint, două de bronz), iar două la floretă (aur şi bronz), scrie Agerpres.

Performanţe şi la juniori

La Campionatele Europene rezervate juniorilor, care au avut loc până miercuri la Novi Sad, România a cucerit trei medalii. În prima zi de competiţie, Radu Niţu a câştigat medalia de argint în proba de sabie, iar Karina Vasile a obţinut bronzul la floretă. Marţi, echipa feminină de floretă, compusă din Emilia Corbu, Karina Vasile, Andreea Dincă şi Teodora Şofran, a câştigat aurul.

La Europenele de cadeţi, Maria Alexe a cucerit, sâmbătă, bronzul la sabie, echipa masculină de sabie (Casian Cîdu, Dacian Enache, Rareş Gheorghe şi Luca Radu) a câştigat medalia de bronz, duminică, iar luni echipa feminină de sabie (Amalia Stan, Maria Alexe, Alexandra Mitruş şi Rosemarie Benciu) a obţinut argintul.

Citeşte şi: Clubul oltean „Forta celor cinci pumni“ a luat 49 de medalii la CN de Kung-Fu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS