10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetSCMU Craiova caută victoria în restanţa de la Voluntari

SCMU Craiova caută victoria în restanţa de la Voluntari

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova nu au foarte mult timp de respiro, pentru că perioada aceasta este extrem de complicată şi plină de meciuri importante. Trei restanţe mai au de disputat oltenii, iar una dintre ele va avea loc miercuri seară, de la ora 19.00, la Voluntari. Duelul va conta pentru etapa a 14-a şi poate consemna revanşa Craiovei pentru eşecul din finala Cupei României, din luna februarie.

SCMU Craiova şi CSO Voluntari sunt despărţite doar de două puncte în clasamentul LNBM, dar gruparea ilfoveană are un meci mai puţin disputat. Formaţia lui Ocokoljic se află într-o perioadă de graţie, cu şase victorii consecutive în toate competiţiile, şi porneşte ca favorită în disputa cu alb-albaştrii lui Kakiouzis. De asemenea, Voluntari nu a mai simţit gustul înfrângerii din 2 februarie, de la jocul cu Steaua, din deplasare.

De partea cealaltă, SCMU nu trece deloc printr-o perioadă grozavă. De la eşecul din finala Cupei, oltenii au mai cedat de două ori pe teren propriu, cu Oradea şi Piteşti, şi au primit aproximativ 90 de puncte, ceea ce dă de gândit. Nu doar rezultatele sunt nefaste, dar şi jocul prestat nu încântă deloc ochiul, iar publicul oltean deja a început să facă presiune. O victorie la Voluntari ar aduce, oarecum, din nou liniştea în tabăra alb-albastră, care are ca obiectiv clasarea în primele 4 echipe la finele sezonului regular.

Cu Piteşti „am dat cu bâta-n baltă“

Duminică, în Polivalentă, nu au fost deloc motive de bucurie. SCMU Craiova a pierdut și returul cu FC Argeș, după eșecul din prima jumătate a campionatului, de la Pitești. Trupa din Trivale s-a impus cu scorul de 90-74 și ajunge la un bilanț de 17-4, pe când alb-albaştrii au 13 succese și 6 eșecuri.

Partida a început spectaculos, cu un alley-oop al lui Kennedy din pasa lui Franklin. Fitzpatrick a fost primul marcator al piteștenilor, reușind patru puncte consecutive. S-a mers apoi din aproape în aproape, iar oaspeții au dat semne că se pot distanța, dar tripla lui Qualls o aducea pe Craiova la o singură posesie (18-20), înainte ca Gheorghe să puncteze de afară. Wyatt a egalat cu un coș pe sirenă, iar după primul sfert scorul era 23-23.

Fitzpatrick a deschis al doilea sfert cu un coș pe recuperare ofensivă. Gavriloaia i-a adus pe olteni în avantaj cu un coș din spatele arcului de cerc. Seppala și Gajovic i-au readus pe vulturi la conducere, înainte de un coș-fault spectaculos al lui Wyatt. După un layup al lui Vîrnă, Gajovic a înscris de la distanță și a dus scorul la 35-33, după care Kennedy a egalat cu un cârlig. Voinescu i-a dus pe argeșeni la șase puncte, înainte de dunk-ul lui Kennedy. Shamarkus a reușit și un and-one, iar tabela indica 41-39 în favoarea oaspeților. Tot pivotul american a egalat cu un coș de sus, înaintea unui timeout al lui Costescu. Argeșenii au răspuns imediat cu un coș al lui Jevtovic. Troy Franklin a încheiat prima jumătate cu o triplă de la mare distanță, iar la pauza mare, scorul era egal (48-48).

Probleme mari de atitudine după pauză

Din repriza secundă a existat o singură echipă pe parchet şi, din păcate, aceea nu a fost SCMU! Argeşul a dominat copios partida, a punctat din fiecare poziţie şi a produs un joc defensiv solid, total opus de cel al Craiovei. Dacă la finalul sfertului al treilea diferenţa era de opt puncte în favoarea oaspeţilor, în ultimele 10 minute totul s-a prăbuşit.

Gajovic a mărit avantajul oaspeților la 11 lungimi. După un coș al lui Hawley din interior, Fitzpatrick a bifat și el o triplă. Kennedy a mai adăugat o reușită personală, iar tabela indica 64-74, înainte ca Seppala să puncteze din nou de la distanță. Preț de câteva minute, cele două echipe au avut foarte multe ratări. Nikola Jevtovic a fost cel care a întrerupt seceta, reușind să înscrie de la linia de pedeapsă. Seppala a finalizat și el pe pătrundere, iar scorul era 66-80. Franklin a punctat la impresia artistică, iar pasa sa după un crossover a condus la o triplă a lui Gavriloaia. În cele din urmă, scorul final a fost 90-74 în favoarea argeșenilor.

Shamarkus Kennedy a fost cel mai bun marcator al oltenilor. Nou-venitul a terminat al doilea meci din LNBM cu 26 de puncte, 8 recuperări și 3 capace. Khalif Wyatt a fost al doilea jucător al Craiovei în double digits, cu 15 puncte și 4 assist-uri. 

Kakiouzis: „Continuăm să jucăm prost defensiv!“

Antrenorul Craiovei, Michalis Kakiouzis, s-a arătat tare dezamăgit de defensiva pe care echipa sa a propus-o în jocul cu Piteşti şi este conştient că jocul trebuie să se schimbe cât mai rapid posibil pentru ca rezultatele slabe să nu persiste.

„A fost foarte rău în acest meci. Continuăm să jucăm prost defensiv şi nu remediem asta, ceea ce e deranjant. Am pierdut un meci important. Ne-a lipsit şi Bogdan Ţibîrnă, care ne ajută foarte mult, în special la regula cu românii, dar nu este o scuză pentru jocul nostru. Felicit echipa adversă, a meritat victoria. Noi nu am fost în meci, nu a fost ziua noastră, nu ne-am regăsit şi era clar că vom pierde. Noi avem o echipă bună, dar trebuie să ne îmbunătăţim jocul, să progresăm, pentru că altfel totul va fi mult mai complicat. Până la urmă, de aceea este sport, să existe o învingătoare şi o înfrântă. Nu poţi câştiga de fiecare dată.

Kennedy a jucat foarte bine şi nu mă refer la numărul de puncte. A stat bine în teren, a făcut ceea ce trebuia şi am exersat şi ne-a ajutat cât s-a putut. O echipă, însă, nu stă într-un jucător. Dacă nu suntem o echipă de fiecare dată, nu avem cum să câştigăm“, a spus Michalis Kakiouzis.

Citeşte şi: Ana-Maria Popescu, noul consilier al preşedintelui COSR, Mihai Covaliu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS