16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNici nu a stat pe gânduri! Sorana Cîrstea s-a distrat cu Kucova și merge în turul 3 la AO

Nici nu a stat pe gânduri! Sorana Cîrstea s-a distrat cu Kucova și merge în turul 3 la AO

Sorana Cîrstea este prima jucătoare din România calificată în turul al treilea la Australian Open 2022. Sportiva noastră a câștigat clar duelul cu Kristina Kucova din Cehia, scor 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 18 minute de joc.

În fața Kristinei Kucova, Sorana Cîrstea și-a respectat statutul de favorită și a continuat forma de joc din turul inaugural, acolo unde a trecut în mod entuziasmant de finalista din 2019, Petra Kvitova. Începutul primului set a fost disputat, dar Sorana a reușit să facă două break-uri încă din start, ceea ce a propulsat-o considerabil în fața adversarei, scor 4-1. Până la finalul setului, Kucova a mai câștigat un singur game, pe propriul serviciu. Sorana a încheiat setul cu break, profitând de a doua minge decisivă.

Ceva mai greu, dar a ieșit perfect!

În actul secund, la fel ca în primul, Sorana a ajuns să conducă cu 5-2, dar nu a mai avut forța de a face break în acel moment. Mai mult, a pierdut pe propriul serviciu la 5-3, ceea ce i-a permis adversarei să se apropie periculos. Sorana a rămas, însă, concentrată, și a făcut break exact în momentul cheie al meciului. 

Sportiva noastră a reușit 3 ași pe parcursul întâlnirii și a avut procentaje superioare adversarei în privința punctelor câștigate pe primul, respectiv al doilea serviciu.

Pentru calificarea în turul 3, Sorana va încasa un cec de 53.500 dolari și 130 de puncte în clasamentul WTA. În continuare, românca se va duela pentru un loc în optimile de finală cu Pavlyuchenkova, care a trecut de Stosur în turul 2. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de 6 ori în carieră, victoriile fiind împărțite.

Dacă va mai câștiga un meci la Melbourne, Sorana Cîrstea își va egala cel mai bun rezultat al său aici, optimile de finală, fază atinsă în 2017.

Citește și: Gabi Ruse a părăsit Australian Open! Românca nu i-a făcut faţă Kudermetovei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS