28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTenisNovak Djokovic a câştigat procesul! Liderul mondial va juca la Australian Open

Novak Djokovic a câştigat procesul! Liderul mondial va juca la Australian Open

Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câştigat, luni, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Slem al anului, Australian Open.

Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului din Australia să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie în termen de o jumătate de oră.

În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut pentru a fi împreună cu avocaţii săi în timpul audierii, iar judecătorul Kelly şi-a exprimat neliniştea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obţinut-o iniţial Djokovic.

„Un profesor şi un medic foarte calificat au prezentat scutirea sa medicală. În plus, excepţia medicală şi motivul pentru care a fost oferită a fost ratificată separat de o comisie formată din specialişti ai statului Victoria”, a spus Kelly.

Avocaţii tenismanului sârb şi-au prezentat argumentele în faţa tribunalului, iar oficialul guvernamental Tran a vorbit cu doar o jumătate de oră înaintea suspendării audierii.

În timpul pauzei, cele două părţi au convenit, la îndemnul judecătorului, asupra faptului că Djokovic nu a primit timpul adecvat pentru a răspunde notificării de anulare a vizei sale.

Audierea lui Djokovic a început cu întârziere din cauza unor probleme tehnice legate de legătura video a tribunalului.

Citeşte şi: Româncele şi-au aflat primele adversare din preliminariile Australian Open 2022

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS