5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetZece puncte de recuperat pentru prezenţa în Final Four-ul Cupei

Zece puncte de recuperat pentru prezenţa în Final Four-ul Cupei

Chiar dacă au pierdut manşa tur, de la Timişoara, baschetbaliştii Craiovei nu renunţă la calificarea în Final Four-ul Cupei României! SCMU va disputa miercuri, de la ora 17.00 (Digisport/Look Sport), în Sala Polivalentă, meciul retur contra formaţiei din Banat, iar misiunea nu este una deloc uşoară. Alb-albaştrii sunt nevoiţi să răstoarne rezultatul din tur şi să învingă la cel puţin 11 puncte diferenţă Timişoara pentru a ajunge în „careul de aşi“ al competiţiei. Pe Bega, Craiova a cedat în faţa trupei lui Petricevic cu scorul de 97-87. Menţionăm că ar fi benefică şi o victorie la 10 puncte, dacă vom reuşi să atingem borna de minimum 98 de puncte.

Duelul din tur a fost unul extrem de disputat, iar diferenţa dintre cele două rivale s-a realizat pe micile detalii, în special din repriza secundă. S-a mers cam de la egal la egal în marea majoritate a timpului, dar pe finalul meciului Timişoara a scăpat în câştigătoare. Iar victoria nu a fost una oarecare, ci la zece puncte, ceea ce îi face pe bănăţeni favoriţi la calificare. Craiova s-a prezentat bine în acest meci, dar defensiva a clacat, de aici şi cele 97 de puncte primite, destul de multe pentru o echipă cu pretenţii în acest sezon.

În campionat i-am învins

Cu mai puţin de două săptămâni înainte, Timişoara şi Craiova s-au întâlnit şi în campionat, iar câştig de cauză au avut oltenii. Trupa lui Kakiouzis s-a impus atunci în deplasare, la şase puncte diferenţă, scor 82-76, după un meci dominat şi controlat în totalitate. În acel joc, Franklin şi Hawley au fost printre cei mai buni sportivi de pe teren.

Din 2019 am avut parte de 15 întâlniri directe între Craiova şi Timişoara. Opt victorii au bifat oltenii, în timp ce bănăţenii au câştigat şapte partide. Pe teren propriu, SCMU a cedat în acest an doar în faţa lui UBT Cluj, singura echipă din LNBM cu maximum de puncte după 11 etape disputate. De partea cealaltă, Timişoara are nu mai puţin de patru înfrângeri consecutive în deplasare, la Cluj, Sibiu, Galaţi şi Voluntari, dar porneşte cu încredere înainte de jocul din Bănie, având în vedere avantajul de 10 punte din manşa tur.

Peluza Nord Craiova şi-a anunţat prezenţa la meci

Un motiv în plus pentru baschetbalişti să lupte până în ultimul minut este că vor avea parte de o susţinere specială la această partidă. Galeria Universităţii Craiova şi-a anunţat prezenţa la meciul de baschet printr-un comunicat şi, cu siguranţă, vor fi un factor important în motivarea jucătorilor lui Kakiouzis.

𝗛𝗮𝗶 𝗹𝗮 𝘀𝗮𝗹𝗮! Miercuri ne vedem la Polivalenta de la 17 să-i susţinem pe băieţii de la baschet în încercarea lor de a se califica în Final-Four-ul Cupei Romaniei. Avem de recuperat 10 puncte după turul de la Timişoara, dar împreună suntem siguri că o putem face. Toţi cei sătui de pauză şi toţi cei dornici să susţina sportul craiovean sunt aşteptaţi alături de Peluza Nord în sectoarele obişnuite. Ne adunăm în holul sălii Polivalente şi intrăm împreună în tribună! Biletele costă 10 lei şi se cumpără direct de la sală, iar condiţiile de acces din această perioadă sunt: vaccin, trecerea prin boală, test pcr sau rapid“, se arată în comunicatul Peluzei Nord.

Citeşte şi: Start bun! România a învins Turcia în primul meci de la Trofeul Carpați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS