19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSuper performanță! Robert Glință, medalie de bronz în proba de 100 metri spate la CM

Super performanță! Robert Glință, medalie de bronz în proba de 100 metri spate la CM

Robert Glință a reușit să câștige vineri medalia de bronz în proba de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie în bazin scurt de la Abu Dhabi.

Sportivul nostru a oprit cronometrul la 49.60. Medalia de aur i-a revenit lui Shaine Kasas (SUA – 49.23), în timp ce argintul a fost cucerit de Kliment Kolesnikov (Rusia – 49.46).

„Rezultat excepțional pentru sportul românesc! Robert Glință a cucerit cea dintâi medalie pentru România la Campionatul Mondial în bazin scurt (25 m) de la Abu Dhabi!”, se arată pe site-ul Federației Române de Natație, citat de Prosport.

Aceasta este prima medalie mondială la seniori din cariera lui Robert Glință. El a fost campion european anul acesta, la Budapesta, în aceeași probă. La Kazan, tot în 2021, la Campionatul European, Robert Glință a luat medalia de bronz în proba de 50 m spate în bazin scurt.

David Popovici (17 ani) nu a prins finala de la Campionatul Mondial din Abu Dhabi, clasându-se abia pe locul 14, cu timpul de 1:43,62. Românul nu va concura nici în finala de la 400 m liber.

Citește și: Tenis de masă / CSU Craiova, fără medalie la Cupa României, dar cu speranţe mari pe viitor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS