22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVerstappen: „Este complet nebun ceea ce s-a întâmplat anul acesta!“

Verstappen: „Este complet nebun ceea ce s-a întâmplat anul acesta!“

Cuprins de emoţie, pilotul olandez Max Verstappen a calificat drept „nebun” drumul său către titlul mondial din 2021.

Este complet nebun ceea ce s-a întâmplat anul acesta. Ţelul meu când eram copil, era să fiu pilot de Formula 1. Am visat la podiumuri şi la victorii, dar când ţi se spune că eşti campion mondial, este ceva incredibil. Echipa mea (Red Bull) şi Honda (motoristul) merită acest titlu. Toată cursa am continuat să atac şi să cred în victorie. Iar, uneori, miracolele se întâmplă”, a mai spus Verstappen.

Verstappen i-a mulţumit, de asemenea, coechipierului său, mexicanul Sergio Perez, care a jucat un rol determinant în victoria sa, rezistându-i lui Lewis Hamilton în timp ce acesta încerca să-l depăşească.

„Am avut un pic de şansă. Vreau să-i mulţumesc lui Checo (porecla lui Perez). El a fost un coechipier strălucit”, a adăugat olandezul. Echipa mea ştie că o iubesc şi sper să continuăm împreună pentru 10 sau 15 ani. Nu vreau să schimbăm nimic, vreau să rămân cu ei pentru tot restul carierei mele, dacă vor să mă păstreze. Atunci când am început, scopul nostru era să câştigăm campionatul şi iată că am făcut-o“, a adăugat Verstappen.

Hamilton, fair-play la final

Lewis Hamilton (Mercedes), clasat al doilea la finalul Marelui Premiu de la Abu Dhabi şi în clasamentul Campionatului Mondial, a ţinut să-l felicite pe noul campion mondial, olandezul Max Verstappen.

„Mai întâi, felicitări lui Max şi echipei sale. El a făcut o treabă fantastică anul acesta. Toată echipa mea, toată lumea de la uzină şi aici, am muncit din greu anul acesta. A fost unul din cele mai dificile sezoane. Sunt foarte mândru că am împărţit acest drum cu ei. Am dat totul în cursul acestui final de sezon, nu am abandonat nicio clipă şi este cel mai important aspect“, a declarat Hamilton, la finalul cursei.

Mercedes nu a fost băgată în seamă de FIA

Mercedes, echipa lui Lewis Hamilton, a făcut contestație imediat după Marele Premiu de la Abu Dhabi, dar comisarii FIA au respins acțiunea. Mercedes a depus două reclamaţii privind maniera în care s-a desfăşurat perioada maşinii de securitate pe finalul cursei, care i-a permis lui Verstappen să treacă în avantaj în faţa lui Hamilton în ultimul tur.

Verstappen a declarat că poziția echipei rivale „sumarizează întregul sezon”.

„Nu sunt prea multe de spus despre asta. Cred că rezumă sezonul. Totul era clar, aşa că de ce ai mai fi rulat un tur în spatele maşinii de siguranţă. Când totul este clar, cred că trebuie să eliberezi pista. Deci cred că este o decizie corectă a direcţiei cursei. Desigur, acum funcţionează (n.r. – pentru mine), dar poate funcţiona chiar şi împotriva mea. Ştiu asta. Desigur, am realizat totul în Formula 1 acum, aşa că tot ce urmează este doar un bonus“, a specificat noul campion mondial.

Clasamentul piloţilor:

1. Max Verstappen (Olanda) 395,5 pct
2. Lewis Hamilton (Marea Britanie) 387,5
3. Valtteri Bottas (Finlanda) 226
4. Sergio Perez (Mexic) 190
5. Carlos Sainz Jr (Spania) 164,5
6. Lando Norris (Marea Britanie) 160
7. Charles Leclerc (Monte Carlo) 159
8. Daniel Ricciardo (Australia) 115
9. Pierre Gasly (Franţa) 110
10. Fernando Alonso (Spania) 81
11. Esteban Ocon (Franţa) 74
12. Sebastian Vettel (Germania) 43
13. Lance Stroll (Canada) 34
14. Yuki Tsunoda (Japonia) 32
15. George Russell (Marea Britanie) 16
16. Kimi Raikkonen (Finlanda) 10
17. Nicholas Latifi (Canada) 7
18. Antonio Giovinazzi (Italia) 3
19. Nikita Mazepin (Rusia) 0
20. Mick Schumacher (Germania) 0
21. Robert Kubica (Polonia) 0

Clasamentul constructorilor:

1. Mercedes 613,5 pct
2. Red Bull-Honda 585,5
3. Ferrari 323,5
4. McLaren-Mercedes 275
5. Alpine-Renault 155
6. AlphaTauri-Honda 142
7. Aston Martin-Mercedes 77
8. Williams-Mercedes 23
9. Alfa Romeo Racing-Ferrari 13
10. Haas-Ferrari 0

Citeşte şi: Formula 1 / Max Verstappen a cucerit primul său titlu de campion mondial

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS