3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomânia a spulberat Peru în Cupa Davis, iar Tecău a anunțat că va mai juca

România a spulberat Peru în Cupa Davis, iar Tecău a anunțat că va mai juca

Echipa României a învins selecţionata statului Peru cu 4-0, în barajul pentru calificările la faza finală a Cupei Davis, după ce tenismanul Gabi Adrian Boitan l-a învins pe Jorge Brian Panta cu 6-4, 6-4, duminică, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Boitan (22 ani, 722 ATP) a trecut, la debutul său în echipa de Cupa Davis a României, de Panta (26 ani, 757 ATP), după o oră şi 27 de minute.

Victoria echipei României fusese asigurată de meciul de dublu, în care perechea Marius Copil/Horia Tecău a dispus de cuplul cuplul Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino cu 4-6, 6-3, 6-2.

În primul meci de simplu, sâmbătă, Nicolae Frunză (numărul 626 mondial la simplu şi 954 la dublu) l-a învins pe Nicolas Alvarez (392 ATP la simplu, 486 la dublu) cu 6-2, 6-4, iar în al doilea Marius Copil (275 ATP la simplu şi 479 la dublu) l-a învins pe Conner Huertas del Pino (654 ATP la simplu şi 399 la dublu) cu 7-5, 6-2.

Horia Tecău își amână retragerea

Horia Tecău (36 de ani) își amână retragerea din tenis și va mai disputa cel puțin un meci în Cupa Davis pentru naționala României! Horia a făcut anunțul după ce a pus umărul la victoria României în fața naționalei statului Peru.

Tecău anunțase inițial că acesta va fi ultimul meci al carierei, dar se pare că Horia a fost întors din drum de colegi! Chiar dacă nu va mai evolua în circuitul ATP, îl vom vedea pe campionul nostru în elita Cupei Davis în 2022.

Horia Tecău a avut parte de o surpriză la finalul meciului de dublu din Cupa Davis, câștigat alături de Marius Copil în fața peruvienilor! Horia a fost aplaudat de Simona Halep și de ceilalți spectatori, iar un videoclip emoționant cu un fan al lui Tecău a fost proiectat în Sala Polivalentă.

„Sunt foarte emoționat. Nu cred că te poți pregăti pentru un asemenea moment! Te gândești la el, dar e greu să te pregătești. A fost minunat să văd și să ascult un copil inspirat de mine. Asta încercăm să facem, să motivăm tinerii să vină către sănătate, către sport. E minunat să auzi un copil atins de performanțele tale! Mă bucur că ați fost în tribune și că ați creat un moment de bucurie pentru mine!

Dacă aș putea să mulțumesc oricărei persoane care mi-a atins cariera și persoana în orice mod… Au fost multe meciuri de Cupa Davis, multe emoții. M-am bucurat să le trăiesc alături de voi, de echipă, public, federație. Această echipă m-a crescut de la 16 ani. Mereu am încercat să aduc puncte României și să reprezeint România la cel mai înalt standard de profesionalism. Pot spune că sunt împlinit că am realizat acest lucru! Vă mulțumesc și mă opresc aici până nu devin prea emoționat. Mergem înainte și se pare că va mai fi încă un meci!”, a spus Horia Tecău.

Simona Halep, mesaj superb pentru Tecău

Simona Halep a mărturisit ce a discutat în ultima perioadă cu Horia Tecău, dar a ținut să-l și felicite pentru rezultatele deosebite din carieră.

„Am venit pentru Horia. Mi-am dorit tare mult să fiu la ultimul lui meci, pentru că așa a spus, dar, probabil, o să-l convingă echipa să mai joace un meci. Echipa României are mare nevoie de el. A fost un sentiment deosebit să mă aflu în sală atunci când joacă ultimul meci. E o pierdere pentru tenisul românesc și pentru tenisul mondial. E un coleg deosebit, un om extraordinar, îl cunosc de foarte mulți ani. Când el a jucat primul meci în Cupa Davis, eu aveam 11-12 ani. Era un model de profesionalism, de seriozitate pentru mine. A muncit extraordinar de mult, tot timpul îl vedeai în sala de forță, un caracter extraordinar.

Ne asemănăm la aspectul ăsta, a avut un vis și l-a împlinit. A excelat în proba de dublu și vreau să-l felicit din suflet pentru că a reușit o performanță deosebită pentru sportul românesc, în primul rând. Am mai vorbit cu Horia, la Indian Wells. Mi-a spus că e un pic obosit și că e momentul să facă următorul pas în viață. Nu l-am crezut 100%, dar când am citit mesajul postat de el pe social media, m-am emoționat teribil. Am realizat că nu mai avem un coleg în echipă. Dar mă bucur că a făcut acest pas împăcat și fericit și îi doresc mult bine în viață, pentru că merită”, a spus Simona Halep, pentru Digi Sport.

Citește și: Gabriela Ruse și Emma Răducanu, spectacol de calitate într-un meci demonstrativ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS