7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDjokovic şi Zverev, duelul de gală din semifinalele US Open

Djokovic şi Zverev, duelul de gală din semifinalele US Open

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, aflat în cursa pentru câştigarea celui de-al patrulea său titlu consecutiv de Mare Slem, s-a calificat în semifinalele turneului US Open, dotat cu premii totale de 57,5 milioane dolari. Acesta l-a învins în patru seturi, 5-7, 6-2, 6-2, 6-3, pe italianul Matteo Berrettini, după un meci disputat.

La fel ca în primul şi al treilea tur, precum şi în optimile de finală, Djokovic a pierdut primul set, însă a reuşit să revină şi să se impună în următoarele trei seturi, obţinând a patra sa victorie în tot atâtea confruntări cu Berrettini, după 3 ore şi 30 de minute de joc.

Novak Djokovic continuă astfel cursa pentru câştigarea celui de-al 21-lea său titlu de Grand Slam, graţie căruia ar stabili o nouă performanţă în tenisul masculin, depăşindu-i pe rivalii săi Roger Federer şi Rafael Nadal, ambii cu câte 20 de trofee majore.

Liderul clasamentului ATP va avea însă o misiune dificilă în semifinale, urmând să-l înfrunte pe germanul Alexander Zverev, cel care i-a spulberat visul de a cuceri aurul olimpic la Tokyo şi de a deveni al doilea jucător din istoria tenisului, după Steffi Graf (în 1988), care realizează un „Golden Slam” (câştigarea celor patru turnee de Mare Şlem şi a titlului olimpic pe parcursul aceluiaşi an).

Zverev, favoritul numărul patru, a acces în penultimul act la US Open după o victorie în trei seturi, 7-6 (8/6), 6-3, 6-4, în faţa sud-africanului Lloyd Harris, în cealaltă partidă din sferturi.

Zverev a obţinut, cu această ocazie, a 16-a sa victorie consecutivă şi pare singurul jucător capabil să-l oprească pe Djokovic din drumul său către trofeu.

Emma Răducanu, mare surpriză de la Flushing Meadows

Tânăra jucătoare Emma Răducanu (18 ani) a reuşit o calificare de senzaţie în semifinalele turneului america. Britanica a învins-o cu scorul de 6-3, 6-4 pe elveţianca Belinda Bencic (12 WTA, favorită nr. 11), campioana olimpică de la Tokyo, în faza sferturilor.

După ce a învins-o în runda precedentă pe americanca Shelby Rogers (43 WTA), sfertfinalistă anul trecut şi care la actuala ediţie a eliminat-o pe nr. 1 mondial, australianca Ashleigh Barty, Răducanu nu i-a dat nicio şansă în sferturi elveţiencei Bencic.

Răducanu a reuşit 6 aşi faţă de unul singur al elveţiencei şi a comis doar 2 duble greşeli, Bencic făcând 5.

Britanica este a treia jucătoare care vine din afara top 100 şi care ajunge în semifinalele US Open, după Billie Jean King (1979) şi Kim Clijsters (2009).

În penultimul act, Răducanu va evolua împotriva Mariei Sakkari, din Grecia.

Citeşte şi: Gata şi cu ultimele românce la US Open! Niculescu şi Ruse au pierdut în sferturi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS